ZAMAN HIZLA GEÇERKEN

 Bugünlerde en çok hissettiğim zamanın hızla geçmesi. Havaların ısınmasıyla birlikte hem evde, hem işte yan gelip yatma devrim bitti. Dün sergi için çerçeveciye verdiğim tablolarımı ve ebrularımı almam gerekiyordu. Okul çıkışı Bilge' yi bu iş için ikna edene kadar akla karayı seçtim." Tutturmuş sen yalnız git, ben arkadaşımda kalayım" diyor. Nerede bende o yürek. Takside hala homurdanıyordu. Çerçevecide ikimizinde ağzı kulaklarına vardı, son hallerini görünce. Ne çerçeve seçmiştim, ne paspartu, bir tek pazarlık etmiştim. Öyle güzel olmuşlar ki. Bilge' ye sergiden sonra onunkileri de çerçeveletme sözü verdikten sonra, üç tablo ve üç ebruyu sırtlanıp atölyeye bıraktık. Orada sergi hazırlıkları sürüyordu. Sıcaktan bunalmış vaziyetteyken kızım tost ısmarladı ama karşılıksız değil, dönüşte arkadaşına uğrama sözü aldı. Söz çıktı ağızdan bir iki saat orada oyalandık, alışveriş yapıp eve döndük. Ben mutfağa girdim, Bilge odasını toparladı. Bir ara salonda buluştuk, bir baktım uyuya kalmış:)) O uyurken ben kitap okudum. Füruzan' ın "Parasız Yatılı" kitabına başladım. Bizim hatun uzunca uyudu, babası gelince uyandı. Onlar tepişirken ben aldım elime killerimi, bu uçları yaptım.
Bu arada hafta sonu  ufak tatilimiz için yapacaklarımı listeledim, yarınki yıl sonu gösterisi ve sergi hazırlıkları için listemdekileri toparladım. Fırının bitiş uyarısını duydum, uçları çıkarıp, soğuk suya attım.
Sabah ilk iş fotoğraflarını çektim, kordonlaması dönüşe kalacak. Geç yatan Bilge' yi yataktan kazıyıp okula bıraktım. Koca'yla bankada işimiz vardı. Arabayı biraz uzağa park edebildik. Bankaya doğru el ele yürürken güldük. Bilge yanımızda olmayıp, elimizden tutmayınca bir garip olduk. İşimizi halledip ofise geldik. Her şey iyi hoş da ben işleri baya sermişim. Hemen onları toparladık, yokluğumuz için işleri programladık, işlerim henüz bitmedi ama çoğunu halletim.Böyle yani, zaman bana yetmiyor bu aralar.  Hadi bana kolay gelsin....

Yorumlar

  1. Kolay gelsin,uçlar şahane.

    YanıtlaSil
  2. kolay gelsin canım benim favorim geçelerde paylaştığın şalın ucundaki takı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunlarda kordonlarını bulsunlar, bunları da seveceksin:))

      Sil
  3. Fırından çıkanların kokusu bana da geldi. Petunya mı desem, gül mü desem ;-)
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok beğeniyorum yaptığınız kolye uçlarını... Çok güzel olmuşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim bu güzel yorumlar beni çok cesaretlendiriyor

      Sil
  5. kolay gelsin canım allah yardımcın olsun.inşallah güzel bir tatil yaparsınız.kolye uçları çok güzel olmuş .sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım zaten bu koşturmacanın sonunda ancak tatil paklar beni:))

      Sil
  6. çok şirinler. Bende bloğuma beklerim.
    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. tempo hızla bayağa okuduğum kadarıyla, kolay gelsin, Emeklerine saglık cok güzel olmus..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülçin, gül yüzlü Gülçin teşekkür ederim:))

      Sil

Yorum Gönder