BİLGE' NİN YENİ KİTAPLARI

 Bugün hafta sonu Bilge' nin seçip aldığı kitaplardan bahsedeyim istedim. Kitap almak için genelde alışık olduğumuz yerleri tercih ediyoruz. Üç  mekanımız var. Birincisi YKY , ikincisi  Dost Kitabevi' nin  küçük olan mağazası, üçüncü ise İşbankası Yayınları. Çalışanlar güler yüzlü, mutlaka ufak sohbetler ediyoruz. Rafların arasında kaybolmuyoruz, neyin nerede olduğunu, olabileceğini biliyoruz. Kitaplarımızı seçerken illa gözümüz başka kitaplarda da kalıyor, bir daha ki kitapçı ziyaretimizi iple çekiyoruz. Bilge' nin kitap seçimleri genelde kitap kapağına göre oluyor. Özellikle hayvanlar varsa (dinazorlar ve atlar ilk tercihleri) hemen kitabı raftan alıyor. İçini inceliyor. Henüz okuma yazmayı öğrenmediği için bol resimli olmaları gerek:))
İlk kitabımız "Bu Sudan Bir Dinazor İçmiş Olabilir mi?"Kitap Robert E. Wells' e ait. Resimlerde yazarın. Tübitak Popüler Bilim Kitaplar' ından çıkmış.
 "Sıcak bir günde hiçbir şey bir bardak soğuk suyun yerini tutmaz. Peki,  içtiğiniz suyun aslında ne kadar eski olduğunu biliyor muydunuz? Bugün içtiğiniz sudaki moleküllerin bir kısmı belki de milyonlarca yıl önce bir dinazorun su içtiği bir su birikintisine aitti. Bu nasıl mı olabilir? Dünya' daki su dolaşımıyla. Su tekrar tekrar, akarsu ve nehirlerden okyanuslara akar, buharlaşarak bulutlara dönüşür ve yağmur olarak yeniden yeryüzüne düşer; böylece her şeye hayat verir"
Arka kapakta böyle diyor, ne güzel değil mi?
 İkinci kitap "Dere Tepe Ters"  Italo Calvino 'nun Doğan Kardeş serisinden çıkan kitabı.
 Bu kitabı almasının en büyük sebebi resimleri.
Çizimlerden en az onun kadar ben de etkilendim. 
 Merakla sayfalara dönüp dönüp bakıyorum.Çizimler Nicoletta Ceccoli' ye ait. 
"Savaştan dönen ve nerenin yer nerenin gök olduğunun birbirine karıştığı ormanda kaybolan Kral Clodoveo. Kalbi hırsla, aklı ihanetle yanıp tutuşan Kraliçe Ferdibunda. Dünyayı değiştirmek isteyen masum Prenses Verbena ve iyi niyetli orman bekçisi Mirtillo.
Kim bilir, belki de bu hangisinin dal, hangisinin kök olduğu belirsiz labirent, doğaya yansıyan kötülüğün ta kendisidir... ve bu labirentten çıkmaya yalnızca masumiyet yardım edecektir."


Bugünlük bu kadar sırada benim okuduklarım var:))

Yorumlar

  1. Bu sudan Dinazor içmiş olabilir mi ? Bizde de mevcut , güzel kitap ama biz henüz okuyamıyoruz .Yaşımıza uygun değil...
    Güzel kitaplarmış, çok güzel anlatmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilge çok beğendi, aldığımızdan beri defalarca okuduk ama dediğim gibi resimleri daha çok ilgisini çekiyor.

      Sil

Yorum Gönder