YAZ BİTERKEN

 En sevdiğim mevsim Antalya'da yaşarken bahardı. Ankara' da ise yaz. Buranın baharından pek bir şey anlayamadığım için sanırım böyle. Bu zamanlar yazın son demleri olduğu için hafta sonlarını Bilge'nin en sevdiği yerlerde geçirmeye özen gösteriyoruz. Bu yerlerin başında Gölbaşı geliyor. milyon kere fotoğraf çekmişimdir buralarda, eminim milyon kere daha çekeceğim.
 Bu sabah yine keyifle uyandı, ben bir şey söylemeden hazırlandı.
 Hava biraz serin diye üstüne süveter de giydi.
 Okuldan istedikleri oyun hamurlarını küçük bir poşete koymuştum. " Ne zaman defter kitap götüreceğim acaba" dedi. Ben de bilmiyorum ki bu sorunun cevabını, "söyledikleri zaman" dedim. Üç ay oyun devresi olacağını duyunca küplere binecek eminim.
Okula gittik, bütün çocuklar annelerinin elini bırakıp sıraya girdiler. Öğretmenler acayip kibar ve güler yüzlüler. Bilge'ye sordum "seni bekleyeyim mi çıkışa kadar" dedim, "yok sen git işine bak "dedi. Ben de geldim işime bakmaya, ama yüreğim onunla kaldı. Akşam babasına tüm ayrıntılarıyla anlattı okulu, öğretmenini. Sabah yine ağlayan, annesinden ayrılmak istemeyen çocuklara içim gitti. Çok ufaklar ya, çocuk gözleri korkuyla bakıyor. Neyse ben kaçayım bir saat sonra kızımı almaya gideceğim, biraz çalışayım bu arada:))

Yorumlar

  1. çocukları ilk okula götürüşümü hatırladım da, çok tatlı heyecanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noblesse evet çok tatlı anılar bunlar değil mi:))

      Sil
  2. 3 ay oyun devresimi baya uzun bir zamanmış :) baya değişti sanırım okul müfredatlrı :)

    YanıtlaSil
  3. kıyamam aglamaısnlar ya :(( ıcım gıdıyor resmen :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokosss benimde içim gidiyor alışır yavrucaklar sanırım başka ne yapsınlar

      Sil
  4. yaşları farklı olan çocukları neden aynı sınıfa yerleştirmişler ki anlamadım.çünkü hepsinin anlama kapasitesi farklı.eğitim sistemi iyice deneme tahtasına döndü hayırlısı bakalım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mihrimah geçen sene ana sınıfında aylara göre ayırmış üç sınıf yapmışlardı. Bizimkiler 4' ü öğrenirken onlar 1' i öğreniyordu düşün artık. Biz de bu sene küçükleri ayrı bir sınıfa koyarlar diye düşünüyorduk ama yönetmelik böyle imiş bütün sınıflara yaymışlar

      Sil

Yorum Gönder