Gözlük


Bugün Bilge'yi okula bırakıp, doğruca Kızılay' a gittim. Önceliğim uzun zamandır kullanamadığım gözlüğümü yenilemekti.En sevmediğim şey gözlük kullanmak. Üstelikte miyop astigmatım. Miyop kısmı çok önemli değil ama astigmat gerçekten zorluyor. Önce göz doktoruna gittim. Doktor hanım (harbi hanımdı yalnız) eski gözlüğüme baktı, burun kıvırdı (üstüne oturmak suretiyle kırmıştım). Duvarlardaki tablolara bakınca yardımcısı "doktor hanımın resimleri " dedi. "Ne güzelmiş, falan filan" desem de doktor hanım hiç oralı olmadı. "Herhalde güzel olacak, koskocaman doktor hanımım ben" der gibiydi. (ya da ben gergindim bilmiyorum). Uzunca bir muayeneden sonra, düzenli doktor ziyaretleri üzerine bir nutuk attı. Bir de çapak için damla verdi. Gözümde çapak mı kalmış diye bir de ayrıcana gerildim. Neyse doğruca gözlükçüye gittim. Benimle ilgilenen kız çok tatlıydı. İlk gösterdiği çerçeveyi beğenince, "olmaz ben biraz daha model çıkartayım " diye yığdı önüme bütün gözlükleri. Ben yine ilk gördüğümü alınca çok güldük. Bir saate hazırlanacağını duyunca pek sevindim. Biraz kitapçı, biraz ayakkabıcı dolaşıp, gidip gözlüğümü aldım. Allahım hep bu duyguyu hissediyorum, dünya birden 3D oldu. Hop hop yürüyorum. Ama en çok kılıfını sevdim, çok şirin:))

Yorumlar

  1. yeni gözlüğün hayırlı olsun canım.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Cool takılmış doktorun şekerim, gözlük kılıfını pek merak ettim ama ben:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiamma zaten ne zaman göz doktoruna gitsem hep bir fırça yiyorum ama bu pek acımasız çıktı:)) Çeker yollarım fotosunu sana kılıfın, gerçi sen görünce "bu muydu yaw" diyebilirsin:)))

      Sil
  3. Bence gözlük çok güzel bir şey. Bir kere aksesuar. Kolye gibi, ne biliim fular gibi bir şey. Benim bi mavi, bi kırmızı, bi de şeffaf çerçevem var. Lens de kullanıyorum. Birine sevimli görünmek istiyorsam kırmızı gözlüğümü takıyorum, ciddi olacaksam maviyi, güzel olmak istiyosam lensi takıyorum (şeffaf olan 15 senelik;yedekte duruyo). İnsanlar değişik değişik görünce seni iltifat ediyorlar, günün güzel geçiyor. Bence herkes kullanmalı. Farklı bir hava katıyor çünkü.

    Yeni gözlüklerinle net görüşler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep daimi kullanıcı isen ve benim gibi eserikliysen hiç güzel bir şey değil. Bana hep eziyet olarak geliyor. Bir de dikkatsizliğim var gözümde bile uyuya kalabiliyorum. Hele lens falan hiç kullanamıyorum. Ama bu sefer kendimi aşıp kırmızı bir çerçeve aldım. Şimdilik kırmızının büyüsüyle dolanıyorum ama bu büyü ne kadar götürür beni bilmiyorum:))

      Sil

Yorum Gönder