Haftayı Bitirirken

Bugün çok çok iyiyim. Burnumun akması, ardından tıkanması geçti. Bir tek arada öksürük kaldı, buna da şükür. "Bir tas çorbaaaaa" dileğim, evrenden cevabını bularak, yukarıdaki mis gibi çorba, bir tas değil bir tencere olarak geldi. Çok sevdiğim bir ustam yollamış bu düğün çorbasını, tarifini vermez biliyorum varsın vermesin, hasta olunca yollasın yeter.Ama gerçekten çok güzeldi. Neyse bu hafta benim için çok uzun oldu.
Özetine gelince;
1- Deliksiz uykunun çok kıymetli olduğunu anladım, öksürerek uyanmak korkunç bir şey.
2- Öksürük şurubu daha, daha çok öksürtüyor ama vazgeçmeden içmek gerekiyor.
3- Sürekli akan bir burun için, en güzel mendilin Selpak losyonlu olduğuna karar verdim, burnumun kenarlarını yara etmeden gribi onun sayesinde atlattım (bu bir reklam değil vallahi tavsiye:))
4- İki kitap bitirdim, hastalığın en verimli tarafı bu olsa gerek.Ayrıntıları sonra yazacağım.
5- Televizyonun gündüz proğramlarının gerçekten ama gerçekten çok kötü olduğuna bir kez daha kanaat getirdim. Evdeyseniz çizgi film kanalı izlemek en iyisi.
6- Bilge evde ödev yapma konusunda ciddi anlamda su koyuyor. Kendisini "tembeller kraliçesi " ilan etmem hiç bir işe yaramadı, bu konun üzerinde cidden durmam gerektiğini anladım.
7- Hastayken ne kadar gürültülü bir binada oturduğumu bir kez daha anladım.
8- Dün yağmur yağarken, tek başıma alış verişe gittim. Hiç keyifli değildi. Bilge yanımda olmayınca otobüste kimse yer bile vermiyor:((
9- Hastalığın en güzel tarafı, iyileşmek. Kendini iyi hissetmek harika bir duygu. Allah kimselere çaresiz dert vermesin.
Hepimize güzel bir hafta sonu diliyor ve kaçıyorum. Masam evrak yığınlarıyla dolmuş, ben onları bir öğüteyim.

Yorumlar

  1. Oh çok şükür geçmiş gitmiş. Mümkünse de bi daha hiiiç gelmesin.;-)

    YanıtlaSil
  2. hazır çorba ii olmuş. bence de balık tutmayı öğretmesinden se, balık versin daha iyi :D

    geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhan çok iyi geldi zaten evde yapabileceğim bir çorba değil bence ustam yapsın ben afiyetle götüreyim:))

      Sil
  3. Mmmm... Düğün çorba mııığğğğ? Çok severim.
    İyileşmene sevindim. Şimdi bol bol vitamin zamanı! Yaşaşşııınnn meyvee!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep bünyeme öyle iyi geldi ki öksürük şurubuna kinimi bile unutturdu. Evet bol bol meyve ve sebze zamanı akşama zeytin yağlı kabak var mis gibi:))

      Sil
  4. Gerçekten hastalığın en iyi yanı iyileşmek, çok geçmiş olsun, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇokoPrensin annesi teşekkür ederim yaşasın iyileşmek:))

      Sil
  5. afiyetler olsun canım.en sevdiğin çorbayı bile hasta olunca yapmak gelmiyor içinden.böylesi hazır gelen çorba her zaman iyidir.bir daha hastalanmaman dileğiyle sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mihrimah teşekkürler canım, çok iyi geldi vallahi hastalanmayalım mutlu mesut yaşayalım ne iyi olur.

      Sil
  6. Geçmiş olsun. O düğün çorbasından geleceğini bilsem hasta olmaya razıyım:)) Yapmayı hiç denemedim. Hep lokantalarda yedim. Çok severim:) Bilge'nin ders bakımından sakın ucunu kaçırmayın. Öğrenmesi gereken herşeyi zamanında öğrensin. İpi ucu kaçtı mı geri dönüşü olmuyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedret abla aynen tariflere ne zaman baksam bu beni aşar diyorum. Sağolsun böyle sevdiğim bir iki çok iyi aşçı var müşterilerimizden. Balığı, özel zeytinyağlı yemekleri genelde ya mekanlarına gidip yiyoruz ya yolluyorlar. Bizim işin en güzel tarafı bu. İpi tuttum kaçmasın diye sıkı sıkı sanırım düzene gireceğiz.

      Sil
  7. Geçmiş Olsun Sevdacığım. Tavuk suyuna çorba ile devam et, tavuğu kemikleri ile birlikte kaynatınca antibiyotik kadar etkili oluyormuş. DÜzeldin diye de yorma kendini birden ki tekrarlamasın. Tv de gündün programları rezalet, hoş gece de aynı. Bu ne kalitesiz yayın anlayışı defalarca aynı diziler tekrar tekrar, tek kanal günlerini özlüyorum inan.
    Bilgeciğime gelince:)) hani ödev yoktu evlerde, ne yapsın çocuk yani, fazla zorlama, tepkiye dönüşmesin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiammacığım sağolasın canım, haftada en az bir kere tavuk suyuna çorba yapıyorum zaten hele şimdi kışta kapıdayken daha sık yapmak lazım. Tv programları geçekten çok kötü evde oturanları ne zannediyorlar acaba diye düşünüyorum.Bilge eve arkalı önlü iki A4 kağıtla geliyor. Bir de deftere yazılacak olanlar var. Tekrar edip durmayı sevmedi sanırım ama alışacak. Ödev bilincini anlayamadı onu da anlayacak artık.

      Sil
  8. İyileştiğine sevindim Sevdacığım.
    Bilge konusunda öğretmeniyle konuş.Kalemi bu kadar sağlam bir çocuğun ödevlere tepki vermesinin sebebi eğer fazla tekrarsa ve o istenen sonuca daha az ile ulaşıyorsa fazla ödeve gerek olmaz,o da bıkmaz.
    İstersen özelden yaz bana .Tavsiyelerim olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalan abla mail attım gerçi sana kafama takılanları bir bir yazdım. Tekrarlar Bilgeyi sıkıyor öğretmen yeni olduğu için bayramdan sonra toplantı yapıp çocuklarla ilgili bire bir konuşacağız. Kadıncağıza da biraz zaman vermek gerek diye düşündüm. Zaten Bilge'yle ilgili ilk yorumu "çok iyi ama hep onunla ilgileneyim istiyor" olmuştu, bende hemen sıkıştırmayayım diye düşündüm.

      Sil

Yorum Gönder