HAFTAYI BİTİRİRKEN

Kocaman bir hafta daha geride kaldı. Bu hafta ofis işlerim çok yoğundu, bugün hepsini tamamlamayı ve haftaya rahat başlamayı planlıyorum. Bu yüzden çok verimli bir hafta olmadı benim için.
Haftanın özetine gelince;
1- Kızımın ayıla bayıla sevdiği öğretmeni, daha okul açılalı üç hafta olmuşken, tayin olup gitti. İyi öğretmen peşinde koşan bana çok feci bir kazık oldu. Çocuklar hafta başından beri misafir oldular diğer sınıflara. Artık öğretmen gelince direk bağrıma basacağım, o kadar yani:((
2- Kocam yıllardır içinde ukte olan bir hayalini gerçekleştirip, ziyadesiyle komik bir bıyık bıraktı. Bıyıktan öte komik bir çizgi gibi. İnsan ona bakınca kızamıyor bile, çünkü suratında hep bir gülümseme var gibi. Hafta sonu  Bilge'yle bıyığın üstesinden geleceğiz diye planlıyoruz. Olmadı ben de gidip dövme yaptıracağım. Hakkımızda hayırlısı:))
3- Bilge'nin okulunda bir arkadaşı var adı Seda. Çok tatlı, çok güleç yüzlü bir çocuk. Ne zaman bizi görse gülümsüyordu, arada ben onu görüp " Seda merhaba napıyorsun "dediğimde, poposunu dönüp gidiyordu. "Çocuğa bak, canı isteyince selam veriyor, canı istemeyince poposunu dönüyor "diye söylenirken, dün çocuğun ikizi olduğunu öğrendim. Amma güldüm:))
4- Kolajda görünen uçan daire ile biz yeni tanıştık. Kendisi bir uçan daire olmayıp, sebze haşlama işini pek alasıyla yapan bir zımbırtı imiş.  Dün akşam test edip, pek memnun kaldık (bkz. fotoğraflara) O tabak Bilge tarafından hüpletildi.
5-Onur Caymaz'dan sonra Selim İleri' nin "Fotoğrafı Sana Gönderiyorum" kitabına başladım, daha önce iki kez elime alıp bırakmıştım. Ama gün bugünmüş, yarıladım kitabı, iyi gidiyor.
6- "Rönesanstan Günümüze Resim Sanatının Öyküsü" nü okuyorum. Daha Barok döneme gelebildim. Rönesans Ressamlarına hayran kalıp, Maniyerizm' den çok bir şey  anlamadım:(
7- Haftayı "daha ne olabilir ki bu memlekette" derken, savaş baltalarını kuşanan vicdansız ve akılsızlara küfretmekle noktalıyorum. Savaşa kesinlikle ve kesinlikle HAYIR diyorum.
Tüm lügatlardan ve akılsız kafalardan  savaş lafının çıkartılmasını diliyorum.



Yorumlar

  1. Merhaba, ben döndüm.Sizi çok özlemiş olarak hem de.

    YanıtlaSil
  2. Ey uçan daire sen nelere kadirsin?
    İkizi olan Seda ya da çok güldüm yalnız.
    İyi haftalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhan süper bişiy bu uçan daire tavsiye ederim bak valla

      Sil
  3. Merhaba
    Gerçekten üzücü olmuş bilge'nin öğretmenin değişmesine . tam okullar başlıyor çocuklar öğretmenıne alıştı derken öğretmenin tayini çıkıyor bir tuhaf doğrusu ...
    ikiz olayına da çok güldüm bnde...
    öptüm ıkınızı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesim yeni öğretmen geldi,acayip sakin bir hatun, yani kendimi önünde kessem kılı kıpırdamayacak gibi, hadi hayırlısı dedik:))

      Sil
  4. Brokoli ve karnıbahar en sevdiğim ikili sebzelerde. Ne güzel de atıştırıyor aynı ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileğim yaşasın brokoli ve karnıbahar kardeşliği:))

      Sil
  5. Yazdıklarını okurken çok güldüm Sevdacığım, özellikle eşinin kaytan bıyıklarına:)) senin dövem yaptırma şantajına:)) sende alnının ortasına yaptır dövmeyi bence, gece kesin gizlice uykusu hafifimidir bilmem ama dikkatli olun:))Benimde yıllar önce yazlıkta başıma gelmişti buna benzer bir olay, Estirik adını takmıştım kıza, hiç hazetmem öyle tiplerden deyip ben de tavır aldım,deniz kenarında özellikle uzak duruyordum, selam dışında konuşmamaya çalışıyordum bir gün bir baktım biri denizde biri yanımda:)) İşin komik tarafı yanımda oturan estirik olan yani tanışmadığımmış:))
    Bilgeciğim çokk büyümüş bu arada özlemişim ben onuuuu ve mankenliğini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiammacığım hafta sonu bıyığın icabına baktık çok şükür. Senin ikizlerde komikmiş:)))

      Sil

Yorum Gönder