Hikâyeden Çocuk

"Hikayeden Çocuk" Onur Caymaz' a ait çok güzel bir kitap. Onur Caymaz'ın ilk şiirleriyle tanıştırmıştı sevgili Leylak Dalı, ardından da bu güzel kitapla. Şiirle harmanlanmış, çok samimi, çok bizden duygu dolu satırlar okudum. Okuduklarımı tekrar tekrar okudum. Babasının kucağındaki fotoğrafa baktım "ne kadar benziyorlar birbirlerine" diye. Babasının ardından yazdıklarını okudum, tekrar tekrar ağlayarak" ne kadar benziyor hissettiklerime" diye. Defterim doldu taştı, hangi birini yazayım bilemedim. En iyisi arka kapaktan bir alıntı yapayım, gerisini siz okuyun, tabi daha okumadıysanız. Ama illaki okuyun derim.
"1999 Kasım, Edirne' de bir otel. Soğuk odada, hatıra ile anının farkını defterine yazmaya çabalayan adam, yıllar evvel aklına takılan soruya; kırdığı, sevdiği insanların arasından, kitaplardan derlenmiş bir seçki ve hatırayla cevap veriyor. 
"Hikâyeden Çocuk" Onur Caymaz'ın yayımlanmış ilk yazısının üzerinden geçen on beş yılı kutluyor; kibir vesikası değil, dağınık masasının mütevazılığı olarak okunmalı..."

Yorumlar

  1. Merak ettiğim, duyduğum bir kitap ama sıra gelmedi ki:))

    YanıtlaSil
  2. Yaw yetişemiyorum ki hızına. hangi ara okuyorsun bu kadar kitabı?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder