Okuduklarım

Benim "kitap kulem" yok diye düşünüyordum ama ufak da olsa varmış. "Fotoğrafı Sana Gönderiyorum" uzun süredir bu kulecik de bekliyordu. Daha önce birkaç kez elime aldım ama bir türlü okuyamadım. Geçen hafta tekrar başladım ve bu sefer gerçekten sardı. Kitapların zamanı varmış, sevmedim diye bırakmamak gerekiyormuş.Aslında genelleme değilde, böyle özel yazarların kitaplarının demeliyim belkide.Daha önce Selim İleri'nin şiirlerini okumuştum, yazıları da şiirleri kadar güzelmiş. Zaten şiir yazan bir insan kötü yazamaz ki değil mi?
"Fotoğrafları sevmem, hayalinizi çalar; zamanı, insanı ve mekânı dondurur.Size yalan söyler. Duruk görüntü size geçmiş zamanı, sönmüş bir anı geri getirmişcesine yalan söyler. O an geri gelmez, asla. Fotoğraflar merhametsizdir..." aile albümlerine bakarken ne çok hissetmişimdir. Sevdim ben bu kitabı.
İkinci kitabım "Sol Ayağım" . Bu kitaptan kime bahsetsem, "aaa sen yeni mi biliyorsun " lafıyla karşılaştım. Sonra 1989 yapımı filminin olduğunu öğrendim. Enteresan filmi de, kitabı da bilmiyordum. Kitabı tesadüfen almıştım. Filmi de izledim ama kitap çok daha duygu doluydu. Henüz benim gibi okumamış ve izlememiş olanlar varsa diye konuyu kısaca özetleyeyim. Kitap yazarı Christy Brown'ın gerçek yaşam öyküsü. Beyin felci kurbanı, çok kalabalık bir ailenin çocuğu olan Christy'nin hikayesi. Sol ayağı dışında hiç bir uzvunu kontrol edemeyen Christy, sol ayağıyla müthiş resimler yapıyor, okuyor, öğreniyor, otobiyografisini ve daha bir çok kitaplar  yazıyor. Annesi öyle yürekli ve güçlü bir kadın ki, onu en büyük destekçisi. Okurken çok duygulanıp, bencilce belki ama halinize şükrediyorsunuz.
Bu arada harika bir kitap daha bitirdim, o da başka bir postta.
Hayatımızdaki yeri hiç eksik olmasın kitapların, bol okumalı zamanlar diliyorum.

Yorumlar

  1. hım sol ayağımmm bak ben bilmiyorummmmm ama merak ettim çok alıyım bende ma aelimde hala aynı kitap bitmiyo tıkandı kaldı resmen hırs yaptım bitiricem bayrama kadar sevgiler ışıl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ya ben bu trene binmeye biraz korkuyordum senin yorumlarını görünce iyice korktum bir bitir bakalım belki iyi hissettirir.

      Sil
  2. sol ayağım okuduğum ve çok etkilendiğim romanlardan biri.. kitap blogumdaki ilk paylaşımlardan.. maalesef ben de geç tanıdım kitabı ve okuyunca etkisinden kurtulamadım bir süre... paylaşımınıza teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Kitap listeme aldım bile.teşekkürler.Sol ayağımı duymuştum ama okumamıştım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder