Katalin Sokağı

Geçen hafta okudum Magda  Szabo'nun    "Katalin Sokağı" kitabını.Daha önce "Kapı" kitabın ne kadar beğendiğimden bahsetmiştim. Katalin Sokağı ayrı bir güzeldi, gerçekten çok etkileyici bir kitaptı. Bununla birlikte yazarın bende ki yeri ayrı oldu. Umarım diğer kitapları da biran evvel dilimize çevrilir.
Gelelim konusuna;
"Budapeşte' de savaş öncesinde aynı sokakta yaşayan birbirleriyle bağlantılı üç ailenin hikâyesi. Bu komşular grubunun küçük cenneti, Nazilerin hoyratça müdahalesiyle ebediyen sarsılır. Artık hiçbir şey  eskisi gibi olmayacaktır. 1930' lardan  başlayarak Macaristan için hiç de kolay olmayan  kırk  yılı kapsayan romanda Katalin Sokağı, kayıp cennetin ve mutlu çocukluğun simgesi olarak merkezi konumdadır." (arka kapaktan)
Okumadıysanız, kesinlikle okumalısınız. Bu arada an itibarıyla garip bir hava var. Dışarısı buz gibi ve güneşli. Sanki bir film  setindeymişiz gibi, durup durup sanki bir makineden kar püskürtülüyormuş gibi kar yağıyor. Bir duruyor, bir yağıyor.Tam bu havaya yakışacak yeni bir etkinlik uydurdum kendime. "Her güne bir film, bilemedin iki film festivali" düzenliyorum. Dün Miyazaki' nin "Ruhların Kaçışı" yla başladım, bayılıyorum Miyazaki' nin kocaman gözlü kahramanlarına, üç filmi kaldı izleyeceğim Bol kitaplı, bol filmli günlerimiz olsun.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Yorumlar

  1. Paylaşımınız için teşekkürler.
    Okumadığım bir yazardan sayenizde haberdar oldum.
    Keyifli okumalarınız olsun ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Okuyan; rica ederim, yazarın iki kitabı var bahsettiğim gibi, ikisi de harika kitaplar. Hepimize keyifli okumalar diliyorum

      Sil
  2. Bu kitabı duymuştum okumak istediklerim arasında...
    Her güne bir film fikrin de çok güzel,uygulamak lazım:)
    Sana da bu soğuk ama güneşli havalarda bol filmli ve kitaplı günler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natali kesinlikle okumalısın beğeneceğinden eminim. Artık kış geldi ya, benim için kapalı kış günlerini keyifli yapma yolu olacak diye düşünüyorum, bakalım neler sığacak günlerime.

      Sil

Yorum Gönder