Origami

Hafta sonu aldığımız Origami kitabından bahsetmiştim. Yaptıklarımızın bir kısmı yukarıdaki kolajda. Yapım aşamalarımız ayrıca bir komedi. İkimiz oturuyoruz masanın başına, Bilge' de bir kâğıt, ben de bir kâğıt, önümüzde kitap. Başlıyoruz katlamaya, Bilge zorlandığında kâğıtlarımızı değiştiriyoruz. Bitince Bilge süslemelerini yapıyor, yapışkan gözlerde aldık bugün. Çok eğlenceli bir faaliyet oldu bizim için.
Size kitaptan bir alıntıyla origamiden bahsedeyim biraz.
"Günümüzden yaklaşık 2000 sene önce Çin' de bulunan kâğıtla birlikte, origaminin de temeli atılmış oldu.İlk kâğıt katlama örneklerinin Uzakdoğu' da yapıldığı sanılıyor. Ancak asıl gelişimi altıncı yüzyılda Japonya' da kâğıdın kullanılmaya başlamasıyla oldu. Origami (oru-kami: katlamak-kâğıt) zamanla sanata dönüştü ve tüm dünyaya yayıldı. Sonrasında bir masal büyüsü gibi  sardı insanoğlunu" Nazan Tacer.
Dünün filmi Ki-Duk-Kim' in" Boş Ev "filmiydi. Film çok etkileyiciydi, çok beğendim. Bugün ne izleyeceğime henüz karar vermedim. Bir iki işim var, sonrasında oturacağım film izlemek için, havada pek kapalı, pek puslu,  çayım da demlenir o zamana kadar. Hadi ben kaçtım.

Yorumlar

  1. Bana da origami turna yollayın, şans getirsin. İstiyorum bana ne :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam benim, ne demek elbette yollarız, bir de çok öperiz

      Sil
  2. İlkokula gidiyordum sanırım. Tombi vardı bizim zamanımızda. onun paketlerini biriktirip yollayana origami kitabı yolluyorlardı. Bizim de olmuştu. Üç kardeş oturup yapmıştık hepsini.
    Bir de pazar günleri trt 1 de çıkardı. defterimden sayfa koparıp kare yapar hazır beklerdim. Sarı zambak tam kızıma göre :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhan ne güzel bir anı, ben de TRT deki programı hatırlıyorum tv.nin başına defterden sayfa koparıp otururdum heyecanla beklerdim:))

      Sil
  3. Evet şimdi kağıdı ortadan 2ye katlıyoruz.
    Burda hazır katlanmışı var :)
    Kızım büyüse de kağıt kaplasak dedim, çok özendim.
    Daim olsun böyle güzel anlarınız.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder