Dileklerimiz...

Dün okula Bilge' yi almak için gittim. Öğretmene bir şey soracaktım, sınıfa erken girdim. Öğretmenle konuşurken Bilge'yle göz göze geldik, gözleri hemen buğulandı. Ben yanına gidene kadar bir kaç damla yaş süzülüverdi yanaklarına. Çıkış saati de geldiği için, curcunada dışarıya attık kendimizi. Yol boyunca neden ağladığını söylemedi. Sorularıma" boş ver çocukça bir şey" dedi. Ben daha çok takıldım. Eve gelince anlattı durumu. Sıra arkadaşı bağıra bağıra "umarım ölürsün ve ben bunu görürüm" demiş. Bizimki de "ya bu dileği gerçek olursa" diye üzülüp ağlamış. "Kötü dilekler gerçek olmaz ki" dedim, üstelik yanındaki kızın çocuk olduğu için ne söylediğinin farkında olmadığını anlattım. Düşündü, taşındı "bu dileği kabul olmaz o zaman değil mi" dedi. Uzaklardan doğum günü için gelen hediyeleri uzattım "bak ben hep iyi insanlarla karşılaşmayı diliyorum, sanırım dileklerim gerçek oluyor, tanıdığım en iyi insanlardan biri yollamış sana bunları" dedim. Çok sevindi, boynuma atladı. İçim buruldu, daha neler görecek, ne insanlar çıkacak karşısına diye toplandı bütün endişeli düşünceler kafama. Sonra silkelendim telefona yapıştım,  dost sesi duydum rahatladım. Ne diyeyim, Allah  iyi insanlar çıkartsın karşımıza...

Yorumlar

  1. Kıyamam canım benim ya...
    Ne kadar ard niyetsiz, ne kadar içten, ne kadar saf oluyor bunlar ya, şapşalım severim ben onu.
    İkinizi de çok öperim. Allah benim karşıma da iyi insanlar çıkarıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leylak ablam biz de kocaman öpüyoruz seni:))

      Sil
  2. Sok oldum sözleri duyunca! Cok cabuk etkilenir ben daha cok üzülürdüm herhalde,iyi toparlamissiniz,benimde tek dilegim iyi insanlarla karsilasmak,amin diyorum hepimiz icin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha nelere duyacağım kim bilir:(( Amin diyorum ben de hepimiz için

      Sil
  3. Bu nasil bir cocuk psikolojisidir ve bi cocuk bu lafi nasil soyleyebilir. Bence ailesini de uyarmalisiniz ilerisi icin... Kiziniza gelince onun icin dua eden bircok insan oldugunu ve bu dualarin allahin izniyle onu koruyacagini soyler misiniz :)
    Sevgiyle,

    Unutmadan,
    Bende arkadaslarimin dualarina amin diyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eflatun daha neler var, bu çocuklar hem saf hem çok acımasızlar. Ailesine gelince annesi gülümsedi bunu duyunca ne diyeceksin bu kadına.

      Sil
  4. Canım ya...bak ben de üzüldüm şimdi ona.
    Maşallah ne kadar duyarlı bir çocuk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natali böyle durumlarda umursamaz yırtık bir çocuk olsa daha mı iyi olurdu diye düşünmeden edemiyorum:((

      Sil

Yorum Gönder