Okuduklarm

 Tatildi, gezmelerdi derken okuduğum kitaplardan bahsetmedim epeydir. Üstünden fazla zaman geçmeden bahsedeyim İlk kitap Gün Benderli' den "Sofralar ve Anılar" . Anı kitaplarını sevdiğimi bilen bir dost tavsiyesiydi bu kitap. Gün Benderli bu kitabında ailesi ve yakın çevresi tarafından beğenilen yemeklerinin tariflerini veriyor, anılarıyla birlikte. Anılarla yemeklerin harmanlandığı koca bir ömrü anlatıyor. Özellikle Nâzım Ağabey diye başladığı her satıra ayrıca bayıldım. Anlatımı çok güze, dili akıcı ve sade. Ben çok sevdim, tariflerinden de denedim. Tevsiye ederim.
"1951 ' de ülkemizdeki baskı ortamı nedeniyle yurt dışına gitmek zorunda kalan Gün Benderli, uzun yıllar Budapeşte Radyosu Türkçe Yayınlar Servisi'nde çalıştı. Türkiye sol hareketinin uluslararası alanda temsilcilerinden biri oldu. Sofralar ve Anılar onun yıllar boyu oluşturduğu dostlukları yansıtıyor. Kimi zaman sıradan insan hallerinin yansıdığı anılara, ortak sofraların neşesi, hüznü ve yemek tarifleri eşlik ediyor...(arka kapaktan)
Sözcükler Yayınevi, 309 sayfa
İkinci kitabım Ferit Edgü' den "Eylülün Gölgesinde Bir Yazdı".  Tam beklediğim gibi bir kitaptı, ne iyi diyebileceğim, asla kötü diyemeyeceğim, kitabı başkasına anlatamayacağım tam bir Ferit Edgü kitabıydı.
Seçim sizin, yazarı seviyorsanız okumalısınız.
"Eylülün Gölgesinde Bir Yazdı yalnızlığın romanı, dostluk özleminin, iyi insan özleminin romanı. Ferit Edgü Çakır' ı anlatırken, hepimizin yalnızlığını, hepimizin dostluk özlemini dile getiriyor...( arka kapaktan Fethi Naci' nin satırları)
Can Yayınevi, 118 sayfa.1988 Sedat Simavi Vakfı Edebiyat Ödülü almış.


Bu arada yıllardır ailemdeki kadınların hepsinde olan  bahar alerjileriyle dalga geçerdim, bu sene bende de çıktı, hapşurmaktan helak oldum, burnum tıkalı, Bilge benden daha fena halde. Demek ki bende yok diye dalga geçmemek gerekiyormuş...Neyse sümüklü de olsa okumaya devam, bol okumalı günlerimiz olsun...

Yorumlar

  1. Geçmiş olsun Sevdacım, eczaneden bir şişe serum alıp onunla burnumuza banyo yaptırıyoruz biz, biraz rahatlatıyor, aklında bulunsun.

    Ne zamandır Metehan kitaplarına dadandım, benimkiler sabırla beni bekliyor hâlâ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan bize de eczacımız tavsiye etti serumu biz de kullanıyoruz ben neyse de bile çok fena. Metehan'ın kitapları da dadanılmayacak gibi değil ki:))

      Sil

Yorum Gönder