Fırından yeni çıktı...

 Bugün  killerimle oynadım, yine film izlerken:)) 1964 yapımı "Alexis Zorbas", nereden akına geldi derseniz, geçen akşam Roman Kahramanları Dergisi' nde Nikos Kazancakis' in hayatını okurken, kulağımda  Theodorakis'in bu film için yaptığı muhteşem müziği çaldı durdu.
 Bugün hazır ofiste kimseler yokken, filmi keyifle izledim. Sirtaki sahnelerini, dönüp dönüp tekrar izledim.
Filmin künyesinde "Zorba'ya göre yenilgiler hayatın kaçınılmaz parçalarıdır ve ancak yenilginin sürekli olarak tadılması ile hayatın zaferlerinin tadına varılabilir" yazıyordu. Ben bu cümle üzerine hâlâ düşünmekteyim, siz ne dersiniz?

Yorumlar

  1. çok güzel görünüyorlar bende deneyeceğim bir ara bu kil hamurunu :)hazır mı alıyorsunuz, evde mi yapıyorsunuz hamuru ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emreyle hayat teşekkür ederim. hamuru hazır alıyorum bulabiliyorsanız fimo ya da cernit marka kullanabilirsiniz. Çok keyifli en kısa zamanda deneyin derim:))

      Sil
  2. Yaşa Sevda'cığım, polimer killeri terk etmeyen bir sen kaldın, biraz daha yap, beni de ateşle lütfen. Pek güzel olmuşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihal Ablam ne yapayım elim geçse gönlüm geçmiyor ama hep kendimi tekrarlıyorum yeni bir şeyler çıkmıyor ona kafam bozuluyor:)) Seni ateşlemek ne demek sen bu işlerin pirisin her zaman söylüyorum ben naçizane bir çekirgeyim:))

      Sil

Yorum Gönder