Hafta Sonu

 Hafta sonumuz tek kelimeyle harikaydı. Bir arkadaşımızın köyüne piknik yapmaya gittik. Kalecik yakınlarında Koyunbaba Köyü.
 Arkadaşımızın ailesi oradan yer almışlar, inşaat halinde bir evleri, ve güle oynaya yeni yeni diktikleri ağaçları, asmaları, domatesleri,soğanları ve daha bir çok bitkileri  olan bahçeleri var.
 Arkadaşımızın eşiyle Bilge çok iyi anlaşıyor, Bilge'nin uçurtma sevgisini bildikleri için arabaya uçurtma da koymuşlar.
 Uçsuz bucaksız, evsiz telsiz, köy yamacından havalandırdılar uçurtmayı.
 Sonra da oturup gökyüzünde süzülmesini izledik. Hiç bu kadar yükseğe çıkmış uçurtma görmemiştim.
 Bu kuş en az benim kadar gevezeydi, gitti geldi öttü:))
 Taşların arasından çıkan yabani bitkinin güzelliğine bakar mısınız. Ben bunlara bakarken bahçenin fotoğrafını bile çekmemişim. Oysa küçücük armut ağaçlarındaki, minnak armutlar ne güzeldi.
 Köye yakın ufak bir dere var, biz yaklaşınca kurbağalar pıtır pıtır suya atladı:))
 Piknik yaptığımız yerin önünde tarlalar vardı, yeşil tarlanın bulunduğu yerden başlayıp, aşağı kadar yuvarlanmak geldi içimden:))
 Madımak toplamaya niyetliydik, unuttuk, dönüşe yakın adını bilmediğim ıspanakla kuzu kulağı arası bir ot topladık. Bugün pişirdim mis gibi oldu.
Ailecek pek mutlu, güzel  anılarımızın arasına  bugünü de alnından öpüp koyduk. Eve geldiğimizde hepimiz bir tarafa yığıldık kaldık. Görmemişin pikniği böyle çarpıyor adamı. Bizimkiler tv' ye vurdular, ben Minare Gölgesi' ni bitirdim. Bu arada Bilge  piknik sofrasında bir yemek yedi, ben inanamadım, hatta dokunur mu bu kadar yemek diye bir ara endişelendim ama bir şey olmadı Allah'tan:)) Akşamda birkaç küçük dilek dileyerek, annemin  bahçedeki gül ağacının dibine yerleştirdiği dileklerinin de verdiği rahatlıkla uyudum:))
Güzel bir haftamız olsun, çok konuştum farkındayım, kaçıyorum...

Yorumlar

  1. Konuş, konuş..Ben seviyorum sohbetini :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar sanslisiniz hem güne hem köy havasi hem ucurtma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir terazi kızı evet ya böyle günler insan gerçekten şanslı hissettiriyor.

      Sil

Yorum Gönder