Yeni Kitap Kulem ve Okuduklarım

 Yeni kitap kulem fark edildiği üzere Ayla Kutlu kitaplarıyla dolu. Araya bir İnci Aral ve Orwell sıkıştırdım:))
Yeni kitap paylaşımlarımı gören erkek kardeşim beni arayıp "iyi misin" diye sordu:)) Bana en keyif veren iş kitap okumak. Zamansızlık diye bir bahanem yok, güzel kitap tavsiyeleri veren dostlarım var, daha ne olsun değil mi:))
 İlk kitabım Adnan Binyazar' dan "Masalını Yitiren Dev". Yine bir anı kitabı. Gidip gelip kitapçı raflarında gözüme takılırdı ama hep ötelemiştim almayı. Sonunda aldım ve okudum. Yazarında kitabın başında bahsettiği gibi gerçekten çok zor ve acılarla örülü kendi hayatının öyküsü. Dili, anlatımı çok güzeldi ama gerçekten acı bir tat bıraktı bende.
"....ilkokula on dört yaşında başlamış bir edebiyat adamının Adnan Binyazar' ın çocukluk ve ilk gençlik anılarından oluşuyor. Diyarbakır'da başlayıp, yoksulluk içinde geçen bir çocukluk, dağılmış bir aile, çocuk yaşta girilen çalışma hayatı, acımasız koşullar..." (arka kapaktan)
 İkinci kitabım Aımee Bender' dan "Limonlu pastanın Sıradışı Hüznü". Konu olarak çok ilginç gelmişti ama okudukça kopuk,kopuk bir garip anlatı şeklinde geldi kitap bana. İşin özü sevmedim..
"Büyümenin eşiğindeki Rose için hayat, bir sabah geri dönülmezcesine değişir. Zira annesinin yaptığı limonlu pastadan aldığı bir lokmayla, sadece yemeği değil, onu yapan pişiren kişinin duygularını da tatmakta olduğunu anlar..." (arka kapaktan)
 Üçüncü kitabım Alev Alatlı'dan "Viva La Muerte" daha önce de bahsettim bu kitapla okuma dünyamda yeni bir kapı açıldı. Yazara kesinlikle hayran kaldım. Bu nasıl bir birikim, nasıl bir anlatım, nasıl bir zekanın eseridir şaştım kaldım. Or' da Kimse Var mı? serisinin ilk kitabı. Diğer üçünü de aldım, okuyacağım. Kesinlikle okunmalı diyorum.
"...Alev Alatlı "Bu toplumda "biliyor olmak" mutlak suretle bir haksızlığa maruz kalmak demektir" diyor. Çünkü bilgi borçlandırır, anlamak zorunda bırakır.Cahil acıma duygusunu uyandırır. Yıkıcılığı bağışlanır. Bu onların lüksüdür.Oysa aydın, bilgilenmek gibi, bağışlanmaz bir suçtan müebbeten mahkum edilmiştir. Bastığı yerde ot bırakmayan cahili, vicdanının demir parmaklıkları arasından seyreder." (arka kapaktan)

Bol okumalı günlerimiz olsun diyorum...

Yorumlar

Yorum Gönder