Temmuz Kitapları

 Buraya aktarmakta geciktiğim, okuduğum kitaplardan bahsetmiştim. Yakalayamadım bir türlü ipin ucunu. Baktım temmuz ayı başında kalmışım, bugün kısa kısa bahsedeyim istedim.
İlk kitabım Orwell' den "Bin Dokuz Yüz Seksen Dört". Çok güzel bir kitaptı, beklediğim gibiydi. Filmini izlemeye çalıştım ama hiç beğenmedim ve sonunda kapattım. Ya filmini izleyeceksin ya da sadece kitabı okuyacaksın. Bir kez daha ispatlandı, ikisi birlikte asla:((
 Efendim yeni kahramanım Süreyya Sami. Tam dişime göre bir polisiyeydi. Hiç yormadı, hiç sıkmadı. Barış Uygur' un yazdığı "Feriköy Mezarlığı' nda Randevu" bir günde bitti, heyecanla diğer kitaba başladım.
 "Cehennem Çiftliğinden Kaçış" bu kitapta akşamına kalmadı bitti. Ben sevdim Süreyya Sami'yi. Şiddetle tavsiye ederim:))
 Filiz Aygündüz' ün "Kaç Zil Kaldı Örtmenim" kitabı beni çok etkiledi. Kitap üzerine günlerce konuştum yakın çevremle. Kendimi "önyargısız " diye tanımlardım, bu kitapla hiç de öyle olmadığımı gördüm. Okumadıysanız mutlaka okuyun derim.
 İnci Aral' dan "Unutmak" çok güzel bir anı kitabıydı. Önceleri soru cevap şeklindeki anlatımını yadırgamıştım, ama sonra gözüme batmadı. Koca bir hayatı okudum. İçimi burkan anıları. Sonra kalktım "Kapı" yı tekrar okudum, gerçek olduğunu bilmenin verdiği iç sızısıyla....
 Yusuf Atılgan' ın son romanı, yarım romanı "Canistan" Keşke daha uzun yaşasaydı, daha çok yazsaydı. Kesinlikle okunmalı.
 Latife Tekin 'den "Berci Kristin Çöp Masalları" , yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve ben bu masalları sevemedim. Bir türlü içine almadı beni.Belki ilerde  bir zamanda tekrar denemeliyim.
Ve sevgili Kocamın hediyesi "AraName". Semra Aktunç ve Hulki Aktunç tarafından hazırlanmış "Bir Ara Güler Kitabı" kitaplığıma kaldırmaya kıyamadığım bir çalışma, günlerdir başucumda. Sayfalarını açıp fotoğraflara bakmak, ayrıntılara, ışığa hayran olmak ayrı bir keyif.
Temmuz ayına birkaç kitap daha sığdırabilirim diye düşünüyorum. Hızlı ve kısa kısa oldu kitap bahisleri, bundan sonrakilerde söz telafi edeceğim...

Yorumlar

  1. ben de şimdi kitap okumak istiyorum

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel okuyorsun, şu yaz günlerini değerlendiriyorsun, maşallah diyelim:)
    Ara Güler, George Orwell merak ettiğim kitaplar, tanıtımların için teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder