Ankara' da Sonbahar

 Ankara dışarıdan görenlerin sevmediği bir şehir olabilir. Bence bu şehri sevmek için yaşamak gerekiyor. İlkbaharı da sonbaharı da benim için görsel bir şölen.

 Etraf hazan renkleriyle değişimde. Doğa yaşadığını, bir mevsimi daha bitirdiğini, bu şölenle gözlerinizin önüne seriyor.
 Hüzünlendirmesi gerek belki, ama beni hüzünlendirmiyor aksine kutsal döngünün devam ettiğini gösteriyor. Yeşili, sarısı, kırmızısı hepsi sıcacık.
Ağaçların üzerindeyken çokluğunu fark etmediğim yapraklar, sokakları doldurmuş. Çocuklar yaprakların üzerinde yürürken çıkarttıkları sesten olsa gerek, gülümsüyorlar.Arada yüzünüze gelen güneş ışıkları birer lütuf sanki. İnsanın yaşadığı şehri sevmesi kadar güzel bir duygu var mı?

Yorumlar

  1. İstanbul'a dönüşü güzel şehir Ankara:-) Deniz olmadığı için yönümü asla bulamadığım yer:-) Acaba diyorum herkes okuduğu şehri mi seviyor en çok, zira ben 10 yılda İzmir'e de alışamadıydım:-)

    İnsanın yaşadığı şehri sevmesi harika gerçekten de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan ben artık yön bulamamaya alıştım:)) yaşadığın şehri sevmek hayatı daha güzel kılıyor bence

      Sil
  2. ankara benim de favori şehirlerim arasındadır.tayin isterken ilk tercihlerim hep ankara daydı.ama nasip...bir gün olacak birgün gelip yaşayacağım ankara yı.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sevdacım,sesin soluğun çıkmıyor, merak ettim iyi misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancığım iyiyim merak etme, hayat biraz hızlı akıyor bu ara yakalamakta zorlanıyorum, ama her şey yolunda merak etme

      Sil
  4. 10 sene Ankara'da yaşamışlığın verdiği özlemle seyrettim fotoğrafları. Ankara'yı ben de seviyorum ama sanırım artık çok da keyif vermiyor. İnsan ister istemez oradaki anılarını arıyor, bulamayınca da bozuluyor tabii. Allah'tan yakınım. Elimin altında (:

    YanıtlaSil

Yorum Gönder