Bizim Ev

Haziran ayında taşındım bu eve. Ev ararken ayıla bayıla tutmadım. Ofise yakındı, yakınında okul vardı, ara kattı. Evin hiç alışamadığım tren garı gibi kocaman salonuna, bir ara rüzgar değirmeni kurup elektrik mi üretsek  dediğim hiç bir işe yaramayan balkonuna, eski taban tahtalarına, kazaklarıma takılan kapı kenarlarına gözümü kapattım. En büyük sıkıntı evde telefon çekmiyor. Sanırsınız ıssız ada. Neyse buna da eyvallah dedim. Bu arada koca yaz bizden başka oturan kimseyi görmedim. Dışarıdan bütün bina dolu ama bir Allah'ın kuluyla bile karşılaşmıyoruz. Yaşasın ne kadar güzel. Eski evde komşulardan neler çektiğimi unutmadım. Bayram dönüşü kahvaltı yaparken kapı çaldı ve büyü bozuldu:)) Karşımda orta yaşlı bir hanım. "Balkonuma çay mı döktünüz" diye soruyor. Bu arada ev ıssız ada demiştim ya, aslında üç tarafı gereksiz balkonlarla çevrili bir yarım ada. Böyle bir şeyin imkansız olduğunu izah ediyorum kendisine." Çok sessiz bir aile olduğumuzu" söyleyip," kahve içmeye de beklediğini "söylüyor." Çok beklersin "diyorum içimden. Sonraki günlerde bizim sessiz sedasız binayı, bir sürü orta yaşın üstünde insanlar kaplıyor. Bizi gören hep aynı soruları sıralıyor. "Yeni mi taşındınız, nerelisiniz, beyin ne iş yapıyor" , ben de cevaplar aynı "evet, karadenizliyiz, çalışıyor" bir de gülümseme ekliyorum arkasına. Sordukları soruları ve bizi unutanlar tekrar tekrar soruyorlar, ayyyy sinir oluyorum. Kapıyı açınca önce Bilge kafasını uzatıyor "gel gel kimse yok " diyor parmak uçlarımızda koşturuyoruz dışarıya:)) Koca eve geliyor "çok tatlı bir teyze var bana sürekli yeni mi taşındınız diye soruyor "diyor, ayyyy "al senin olsun" diyorum. Aksi olmakla suçluyor beni. "Nereli olduğunu sordular mı?" " evet",  "ne zaman taşındığımızı",  "evet", "ne iş yaptığını" "evet", benim ne iş yaptığımı " hayır". "Komşuların hepsi senin olsun" Yukarıdaki resim kızçenin yarım resmi, yaparken uyuya kaldı. Evin önündeki melek kendisiymiş, zaten bana pek benzemiyor. Ben başında hareler olan atların çektiği arabada olduğumu hayal ediyorum. İçi boş gibi görünüyor ama olsun:))

Yorumlar

  1. demek yerlestınız hadı hayırlı olsun :) umaırm sans getırırr bu guzel prensesın yenı evı..sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yerleştik de kulp bile takıyoruz baksana:))

      Sil
  2. Valla bizim alt kattaki teyze arabamızı değiştirdiğimizde anında hayırlı olsun deyince şaşkınlıktan öldüydüm, ben olsam hayatta fark etmezdim:-) Aman alt kattaki komşum çocuklardan şikâyet etmiyor ya suratsız muratsız ama olsun:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancığım seninkilerde hafıza sorunu olmaması ne güzel, sevin valla. Ya her gün hayırlı olsun dese ne yapardın:))

      Sil
  3. eğlenceli bir apartman hayatınız olacağa benziyor.Yakında teyzeler çaya da gelmek isterler diğer detayları öğrenmek için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili İlknur kanımın son damlasına kadar direneceğim, baktım olmuyor Koca ağırlayacak onları:))

      Sil
  4. Ev alma komşu al diye boşuna dememişler galiba:))) Allah kolaylık versin...
    Bu arada resmi çok beğendim aferin Bilgeye;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Natali ya tek tesellim kendi evim olmaması, ama ev alırken ne olacak bilemiyorum.

      Sil
  5. "Ben başında hareler olan atların çektiği arabada olduğumu hayal ediyorum. " Sabah sabah ne güldüm :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder