"Kapalı Çarşı Cinayeti"

Sıra anca geldi bu kitabı yazmaya. Esra Türkekul ' dan " Kapalı Çarşı Cinayeti". Yazarın ilk kitabı, ikincisi yoldaymış, sabırsızlıkla bekliyorum. Yazarın  kahramanı Berna nasıl tanıdık, nasıl bildik. Kitap 256 sayfa, bir gecede bitti. Üstelik fonda kahkahalarımla. Bizimkiler gelip gidip meraklı gözlerle bana baktılar. Kitabı onlara okumam için ısrar ettiler. "kendiniz okuyun" dedim hınzırca:)) Yüzü düşmüş kimi görsem, hemen bu kitabı tavsiye ediyorum.
"Bütün zamanların en mükemmel polisiye roman incelemesi olan Hoş Cinayet' in yazarı Ernest Mandel, kadınların en başarılı olduğu edebi türün polisiye roman olduğunu söyler. Esra Türkekul' un Kapalı Çarşı Cinayeti bu savı kanıtlayan iyi bir örnek...
Yazarımızın dedektifi de bir kadın. On dört yıl süren bir evlilikten sonra boşanmış; üstelik bir de babası ölünce kendini yeme içmeye vermiş 80 kiloyu geçmiş, ancak ilaçlarla dengesini sürdürebilen, çok sık çişi gelen, "karanın da karası" bir kadın. Ama mizah duygusunu yine de yitirmemiş; hem kendisiyle hem çevresindekilerle tatlı tatlı dalgasını geçebiliyor..." (arka kapaktan)
Kitapla ilgili bu kadar ip ucu veriyorum ve ısrarla hemen alıp bol kahkahalı bir okuma tecrübesi yaşayın diyorum....

Yorumlar

Yorum Gönder