Hafta Sonu

 Cuma öğleden sonra kız kıza gezmemize Bilge' nin kuzeni de katıldı. Bilge çokça şımarsa da günümüz fena değildi. Akşamına kuzeni yolladık. Ev taşımakla uğraşıyor, bugün tekrar gelecek. Kırıkkale' ye tayini çıktı. Onu yerleştirme telaşındayız. Cumartesi sabahtan evi derleyip toplayınca "pilim bitti" diyerek attım kendimi koltuğun üzerine. Bilge "bugün kursu asalım mı" diye aklımı çelmeye çalışsa da, öğleden sonra yollara revan olduk. O kemanla, baleye girdi ben karakalem dersimi kırıp, tezhip çalıştım. Bu arada tezhip çalışırken gelen giden kafayı bozmuşum muamelesi yapıyor. "Bu kadar ince iş nasıl çalışılır" diye sorup duruyorlar. Ama azimle çalışmaya devam ettim. Yukarıdaki deseni çalışıyorum. Daha baya işi var. Acelem yok, zaten 0/5 lik fırçayla acele etmek gibi bir şansınızda yok:)) Akşam üzeri Bilge'yle kurstan çıkıp, yemek yedik.Hava o kadar güzeldi ki, çıkışta kış geldiğinden beri uğramadığımız yollarda geze dolana, vitrinlerin ışıkları altında evin yolunun yarısını yürüyerek katettik. Çok hoşumuza gitti. Pazar sabahı kahvaltıdan önce  bir film izledik. "The Heat" Sandra Bullock' un komik bir filmiydi. Ardından kahvaltı sofrasında "Hobbit" in ilk filmini izledik. Sonra yine kurslara yollandık. Bilge ingilizceye, ben tezhibe devam ettim. Akşam biraz alışveriş yapıp eve döndük.
"Ve Dağlar Yankılandı" ya başladım. Bilge' de performans ödeviyle uğraştı. Sabah uyanmış "keşke mevsimleri değiştirebilseydin" diyor bana, böyle büyük işleri neden benden bekliyorsa:)) Bizimki okula yollandı, ben ofise. Şu vakte kadar telefonlar susmadı. Kendi sesimi duymak istemiyorum. Pazartesileri sevmiyorum desem de bir işe yaramayacak farkındayım. Allahtan öğleden sonra kaçıyorum, yoksa kafa beyin kalmayacak bende:(( Güzel bir haftamız olsun, mümkünse sakin ve uslu bir hafta olsun....

Yorumlar

  1. ne güzel anne kız takılıyorsunuz artık beraber, biz henüz ayrı ayrı aktivite yapamıyoruz :) tabi benimki erkek umarım ileride baba oğul takılırlar, hatta 2. ye hamileyim o da erkek :) Bu arada bende severim el işleriyle uğraşmayı, detaylı takılar boyamalar yapmayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emreyle hayat ne güzel iki erkek annesi oluyorsunuz. Zaman çok çabuk geçiyor bir bakmışsınız kol kola geziyorsunuz çocuklarınızla:))

      Sil
    2. umarım ama 2. den sonra bir süre daha bekleyeceğiz sanırım gezmek için :) bu arada benim yeni blogum http://ilknurolmez.blogspot.com/ beklerim, takipçim olursan sevinirim, facebook sayfamı da beğenirsen, arkadaşlarına tavsiye edersen çok mutlu olurum https://m.facebook.com/profile.php?id=271999649591896 sevgilerle :)

      Sil
  2. Mesleğiniz nedir çok merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Müge Işıl, biz eşimle kendi işimizi yapıyoruz, endüstriyel mutfak servisiyiz. İki markamız var, onların sanayi tipi cihazlarına bakıyoruz.

      Sil
  3. Ben hala 0,5 lik fırçayla yaprak çiziyorum sizin kurs mu hızlı? elin mi çok iyi senin ? yoksa benim hoca beni oyalıyor mu? ya da ben de kaabiliyet mi yok offf gideyimde yaprak çizeyim ben :)) şaka bi yana ellerine sağlık desen zor ama üstesinden geleceksindir inanırım.. kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenizim ben hocayla birebir ders alıyorum ve aslında ciddi bir maliyeti de var bana bu derslerin. Onun için biraz daha hızlı gidiyoruz ama normali seninki gibi olanı çünkü hoca bana hep söylüyor. Sadece benim elim fırçaya yıllardır uğraştığım için daha yatkın sanırım bu yüzden sorun olmuyor. Ama bu iş sabır işi aceleye gelmiyor bunu çok iyi anladım.

      Sil
    2. olabilirrr evett ben liseden sonra ilk defa fırça alıyorum elime öyle çizim bile yapmışlığım yoktur. bir de ben halk eğitimden aldığım için dersi belli bir ders konusuna göre gidiyoruz sanırım. ama sabır ve acele istemeyen bir iş çok doğru.. hoca nefes tutup ç,zdiğim yaprakla nefes tutmayıp sıkılarak çizdiğim yaprağı hemen anlıyor.

      Sil
  4. Bu uğraşlar insanın kafasını ne güzel dinlendiriyor değil mi?

    O kitaba kaç kere elimi uzattıysam hep geri çektim, öncekilerde o kadar üzüldüm ki, uygun bnir ruh halibulmam gerek okumam için.

    Bu günlerde ben de Minare Gölgesi'ni okuyorum, ve her defasında kulaklarını çınlatıyorum, iyi ki senden duyup da almışım bu kitapları ne güzel yeni yazarlarla tanışıyorum diye:-) Sağolasın Sevdacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancım hem de nasıl iyi geliyor. İnsanlar kendime eziyet ediyormuşum gibi düşünüyorlar ama alakası yok. Tek tek işliyorsun. Kitabın ortalarındayım çok hüzünlü olacağını düşünmüştüm evet hüzünlü ama rahatsız edici düzeyde değil. Minare gölgesini çok sevmiştim bakalım sen nasıl bulacaksın:))

      Sil
    2. Ben de çok sevdim:-)

      Sil

Yorum Gönder