Kapluşbağa

Bizim kapluşbağımız "Fıstık" bu sene dördüncü kışını geçiriyor bizimle. Diğer kışlardan farklı olarak bu sene kış uykusuna yatmadı. Önceden yaklaşık 3-4 ay kıpırdamadan uyurdu. Bu sene ev daha sıcak sanırım ondan uymadı. Ama asıl ilginç olan akvaryumundaki deniz kabuklarını bir şekilde üst üste koymayı başarıp, en tepesine kurulması. Bunu yapabileceğini var sayıyorum çünkü acayip hızlı bir kaplumbağa. Koca' ya göre "adamın canı sıkılıyor ve dışarı çıkmak istiyor" Yalnız cinsiyeti konusunda hem fikir değiliz. Bilge' ye göre "o bir küççük hanfendü" benim için çok fark etmiyor. Akvaryumunu temizlediğim, suyunu yenilediğim, yemini verdiğim, göbüşündeki desenlere hayran olduğum bir canlı:)) Bu arada fotoğrafta bacakları olmayan kaplumbağa porselen, arkadaş olsun diye koyduk. İki canlı kaplumbağa besleme projelerimiz hüsranla sonuçlanmıştı. Canlı zannetmeyin, sizi yanıltmasın:)) Pencerenin alt tarafında çiçeklerin yanında duruyor akvaryumu, özellikle bol ve  büyük yapraklı çiçeklerin yanına koydum, hafiften orman konsepti yaptım. Memnundur herhalde. Belki ormana gitme telaşındadır. Ne alaka bu sabah sabah kapluşbağa konusu derseniz, sabahın köründe evde herkes uyurken, bana yarenlik etmesindendir diyeyim. Buralar çok soğuk, bolca "ne soğuksun be Ankara" diye dolanıyorum ortalıkta. Mevsime kızmıyorum dikkatinizi çekerim:)) Ben daha fazla saçmalamadan kaçıyorum, iyi bakın kendinize...

Yorumlar

  1. yaa bende istedim eve alalım diye ama eşim çok kokar diye razı olmuyor, aslında emre de çok sever eminim :) çok kokuyor mu gerçekten??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben koku falan almıyorum okuyunca şaşırdım ufacık şeyin ne kokusu olacak bence alın çok sevimli:))

      Sil
  2. Kuzenim bir ara bize bırakmıştı ama onlarınki kocaman olmuştu kaçıyordu yerinden :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan bizimki avuç içim kadar yavaş büyüyorlar ama:))

      Sil
  3. Çoook tatlı oluyor bu kaplumbağalar:)) Canım, neden canlı arkadaş konusunda başarılı olamadınız? Keşke olsaydı, ona da bir can yoldaşı olurdu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki kez yanına kaplumbağa aldık ama ikisi de öldü. Genelde ikisi bira arada yaşamıyor dediler.

      Sil
  4. Kaplumbagalara bende bayiliyorum ama evimde besleyemiyorum benim oglusum onlari yemeyi cok seviyor ne yaparsam yapayim buluyor uzulmek istemedigimden sevgiyi uzaktan surduruyorum. Kardesiminde kurt adinda 3 yasinda kara kaplumbagasi var ona gidince seviyorum hevesimi aliyorum bende :)
    Sizinkilere uzun omurler diliyorum
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder