Garip duygular...

İnsan kötü bir haber aldığında önce yüreğinde acı bir sızı hissediyor. Sonra bu durum karşısında ne yapabileceğini düşünürken garip bir şey oluyor."Ya daha kötüsü olsaydı" diye düşünürken, daha kötü senaryolar film şeridi edasında, gözünün önünden geçiyor. "Buna da şükür "dedirtiyor. Sanırım insanın kendini teselli ve tedavi yöntemindeki en yaratıcı yol bu. Yanlış anlamayın yöntemi küçümsemiyorum, iyi ki var böyle bir yöntem, yoksa akıl sağlığımız nice olurdu?
Onu motorun üstünde ilk gördüğümde tüylerim diken diken olmuştu. Annem "çok dikkatli sürüyor, kaskı hep takılı, endişe etme "demişti. Bırakın motoru, araba kullanmayı bile sevmeyen, gerilen ben; böyle bir tutkuyu anlamıyor olabilirim diye düşünmüştüm. Birde her ne kadar doğduğu günü hatırlasam da koskoca adam oldu sonuçta otuzlarına yaklaştı, beni mi dinleyecek. Seçimlerine saygı duymak lazım diye düşünmüştüm. Düne kadar. Dün kaza yaptığı haberi geldi. Motordan düşmüş. Bacağında  bir kaç kırık var. Şuanda ameliyatta, benim kulağım telefonda. Annem "gelme ne yapacaksın" dedi. Nişanlısı da başında. En son telefonda "iyileşince iki motoru da satacağım bir daha asla binmem "dedi. ( bu arada evet iki motoru var) İşin en dramatik tarafı mayıs sonunda düğünü var:( ama olsun buna da şükür. Akşam Bilge dayısıyla konuştu, saçında kocaman kelebekli tacıyla. Sonra bana kırıklarla ilgili bin tane, cevabını bilmediğim soru sordu. Sonra "çok çok kötü bir durum değil, az kötü bir durum değil mi" diye sordu. Gülümseyip kafamı salladım, yöntemi bulmasına sevinerek...

Yorumlar

  1. Çok çok geçmiş olsun , ah şu motor babamda bu motor sevdasından dolayı çok büyük kazalar geçirdi Allahtan artık motor sevdası bitmiş bulunmakta. Acil şifalar diliyorum.
    bilge mi de öpyorumm

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun, çok şükür ki daha kötüsü olmadı, tedavisi mümkün bir durum ve motor işi bitti, acil şifalar, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun Sevdacım.

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Kardeşimin ameliyatı dün oldu. Durumu iyi, artık iyileşme sürecinde. Buna da şükür diyoruz. Tez vakitte ayağa kalkacak inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Motor zevk işi dediğin gibi, ama illa bir kaza gerekiyor vazgeçmeleri için ! Koca adamlar çocuk gibi oluyorlar , hafif atlatmış olduğuna sevindim. Geçmişler olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder