Günler geçerken...

Dün Bilge'yle aylık dergi ve kırtasiye alışverişimizi yaptıktan sonra, ofiste saçma sapan oyalanıp eve geçtik.
Bilge duşa girdi, ben pilav yapmaya mutfağa geçtim. O arada aklıma geldi, aylardır evdeki üç saçma balkondan en gereksizindeki saksıları atmasını söylediğim Koca' nın her seferinde "tamam" diyerek atmadığı saksıları atayım dedim. Balkona çıkmamla, içeri kaçmam bir oldu. Fotoğrafta masumane anne pozu veren hanımefendinin içinden bir canavar çıktı. O arada saksıdaki üç yumurtayı gördüm. Ta taaaa:(( mecbur yumurtadan çıkmalarını bekleyeceğiz.
Bilge banyodan çıkıp, saçlarını kurutmayı reddedip, mutfak masasına konuçlandı. Gözlüklerini takıp dergisini eline aldı. Bu dergiyi yeni keşfetti. Türkiye Zeka Vakfı' nın Oyun Çocuk dergisi. İçinde bir dolu zeka oyunu var. Sudokuyla başlıyor. Oldum bittim sudokuyu sevmem. İlk kareyi sevinçle çözüp gaza gelirim Oyun ilerledikçe  yanlışlarım çıkar, ben zaten çok kafa yormadığım bahanesiyle kaldırıp bir kenara koyarım:))
Dün Bilge'nin sevinç çığlıklarıyla sudoku çözmesini hayretle izledikten sonra kitabıma gömüldüm. İsabel Allende gene o muhteşem masalsı anlatımıyla Maya' nın dünyasına götürdü beni. Bugün bitirmeyi hedefliyorum. Aslında bugün Sinop' a gidecektik. Koca ' nın işi var orada , uzun zamandır yollara düşmedik, bizde takılalım peşine diye plan yapmıştım. Ama son anda bugünün çarşamba olduğu aklıma geldi. Cumartesi gitmediğimiz keman dersini, bugün de sallama şansımızın olmadığına karar verdim. Koca'yı yolcu edip, ofise geldim. Hâlâ bitiremediğim işlerimi tamamlayayım bari. Hava gene çok kötü, buz gibi. Mevsimsiz tuhaf günler yaşıyoruz. Allah hayırlısını versin diyerek kaçıyorum...

Yorumlar

  1. Bu sene içimiz dışımız su doku oldu bizim:-) Ben seviyorum gerçi:-)

    Demek balkonun ele geçirilmiş:-) Ay bebeklerin olacak, ne heyecanlı:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan becerebilsem seveceğim galiba ama bu konuda başarısızım.

      Sil
  2. Kuşunuz, yumurtanız, gübre temizlemeniz hayırlı olsun.
    İmza: Damdan düşen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam artık sık sık engin tecrübene başvuracağım:))

      Sil
  3. Ayy! Benim saksıdaki anne ve yumurtaları on gün durup kaybolmuştu ve çok üzülmüştüm. Umarım yavruların mürüvetini görürsünüz. :)

    YanıtlaSil
  4. Sudokuyu ben de sevmem , aslına bakarsan Matematik ve onunla ilgili hiçbir şey i sevmem :)
    Dergiyi not ettim ama , alıp Can'a bir göstereyim belki sever o da Bilge gibi.
    Yeni yavrularınız da hayırlı olsun ama o kocalar hep mi aynı olur ya ,hep bi tamam deyip oyalamalar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damlacım bu Kocalar hep aynı güzelim yapacak bir şey yok. dergi İşbankası yayınlarından Bilge çok sevdi Can' da sever bence adına bakma bayıltıcı değil.

      Sil

Yorum Gönder