Hayat Bana Güzel !!!!

Evet en çok bu sözü duyuyorum. Kızımla ne zaman bir yerlere gitsem, iyi vakit geçirsem, iyi bir şeyler okusam, dinlesem, izlesem ve "keyif aldım " desem , "oh hayat sana güzel" diyen birisi illaki çıkıyor.
Dün sadece nette gezme kararı alıp, kendimizi eve kapattım. Bilge bir ara "niye kül kedisi olduk ki" dedi (sahiden evi temizliyordum o ara) Çamaşır makinesi, evi süpürmece silmece, toz almaca, balkon yıkamaca...

Sonrasında balkona attım kendimi. Biraz çizim yapayım dedim, önce annem ardından kardeşim sonra diğer kardeşim sonra yine annem derken yönlü ofis telefonu derken çöp adam bile çizemedim. Topladım pılımı pırtımı, üç aylık edebiyat dergisi " Roman Kahramanları" nı elime aldım. Balkona taşıdığım armuduma yayılıp dikkatle okudum. Notlar aldım. Ursula K.Le Guın 'in "Mülksüzler"i üzerine yazılanlardan çok etkilendim. Alacağım kitaplar listesine ekledim. 

Bu arada " ne pişirsem " sorunsalıyla uğraştım. Bilge' yi tabletten ayırdım, Balkona gelip armuduma istila etti. Kitap okudu, ben dinledim, zorla yemek yedirdim. Sürekli "sıkıldım" demesine katlandım.
Yabancı dizi izlemeyi seviyorum, özellikle dublajsız olanları. Uzun soluklu, oturup yeni sezon beklemeyeceğim bir dizi seçeyim dedim." CSI : NY" de karar kıldım, 9 sezon var üstelik ne zaman televizyonda rastlasam hep geç saate rastlıyordu ve uyuya kalıyordum. Bir tek bu kadar cinayet bünyeye ne hissettirir onu bilemiyorum, bakacağız artık. Üç bölüm devirdim. Kuruyan çamaşırları aradan çıkarttım. Balkon iyice esmeye başlamadan Paula' dan da yaklaşık elli sayfa okudum. Sonra Koca geldi, yemek faslı, bulaşık derken o kendini tv başında tartışan amcaları izlemeye adadı. Bizde Bilge'yle arşivimizi kurcaladık.
Oğul Miyazaki ' nin " Tepedeki Ev" ini izledik. Ben yarı uykulu izledim, tekrar izleyeceğim. Bilge bittiğinde "gözyaşlarımı tutamadım, çok duygusaldı" dedi. Paula' yı okurken uyuya kaldım.
Yani bir "hayat bana güzel" günü böyle yaşandı. Çok çaba sarfetmeden, boşa geçirilmeden...

Yorumlar

  1. Niye külkedisi olduk ki ha, ilahi Bilge:-)

    YanıtlaSil
  2. Aaaa hanedanım oda toplanınca külkedisi olunuyomuş ben yeni öğrendim

    YanıtlaSil
  3. bu hayat sana güzel lafını bana da diyorlar..ay ben bu yorumdan bi yazı çıkarırım şimdi..teşekkürler... ne güzel bir gün geçmiş öyle dışarı çıkmadan evde dinlenip..evle başbaşa... ee hayat size güzellllll :)))))

    YanıtlaSil
  4. Hayatın size güzel olacağı günler geçirmeniz dileği ile :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder