"Okudum, İzledim"

 Yine sağlam bir tavsiye üzerine aldım bu kitabı. Yazarı hiç bilmiyordum. İlk sayfada yazarın ne kadar genç olduğunu okuyunca, beni neyin beklediğini daha çok merak ettim. Can Gürses' in bu ilk romanı ayrı bir keyif verdi bana ve gerisinin gelmesini merakla bekleyeceğim.
" En Güzel Günlerini Demek Bensiz Yaşadın, okuru kalabalık bir aile yemeğine davet ediyor ve sofradaki tek boş sandalyeye oturtuyor. 12 Eylül' den sonra yurtdışına kaçmak zorunda kalan Koza, 27 yıl sonra ülkesine, şehrine,ailesine dönüyor, günümüz İstanbul' unda üst-orta sınıftan bir ailenin bireylerinin bilinçaltı yolculuğu başlıyor.Günlük gerçeklerin ve anıların sökün ettiği, yemeklerin,özellikle de sevilmeyen yemeklerin, şarkıların ve eşyanın dile geldiği neşe ve sevincin, hüzün ve pişmanlıkla iç içe geçtiği tek günlük bir yolculuk bu.."( arka kapaktan)
Kitap, Doğan Kitaptan çıkmış, 229 sayfa.

Aslında bu ara film izlemeye çok vakit ayıramadım. İzlediklerim arasında da en etkileyici olanı 2007 yapımı Fransız filmi; "Bir Aradayız, Hepsi Bu" çok keyifliydi. Favori oyuncum Audrey Tautou' ya Guillaume Canet  eşlik ediyordu. Ayrıntılar burada. Sakin, romantik bir film, iyi geldi bana.

Bugün salona giderken çantama spor yaparken giydiğim giysileri  koymayı unutma başarısını gösterdim:)) Kendimi yuflayıp, etraftakilerle bir buçuk saat saçma sapan konuştum. Oradan ofise geldik. Evrakları toparladım, iki saat kadar çalıştım. Sonra eve geldik. Bilge'yle yemek kavgası ettik. O "Muppets Aranıyor" u izlemeye, ben Ayla Kutlu' nun "Kaçış" kitabını okumaya koyulduk.Hava da gümbür gümbür bize fon yaptı (aslında gerek yoktu)
Güzel bir hafta dileklerimi sunarak kaçıyorum...

Yorumlar

  1. Bu kitabın resmini her gördüğüm yerde burnum sızlıyor , özlüyorum Edibe'yi :)

    YanıtlaSil
  2. tavsiyeler ve temenni için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bu filmin kitabını almıştım henüz okumadım, güzel demek ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabı olduğunu bilmiyordum, izlemeden okumayı isterdim:))

      Sil

Yorum Gönder