İzledim, izledim, izledim...

 Her ay oturup kendime izlenecek film listesi oluşturuyorum. Çoğunu tamamlayamıyorum ama elimden geldiğince, fırsat buldukça izliyorum.Kısaca ve spoiler vermeden bahsedeyim.
İlk film "İlkbahar, yaz,kış ve ilkbahar" bir Kim Ki Duk filmi. Eski de sayılır 2003 yapımı. Kim Ki Duk yönetmenlikle yetinmemiş oynamışta. Bir budist keşiş ve yanında büyüyen çocuğun hayatı mevsimler üzerinden anlatılmış, güzel de anlatılmış. Bir "Boş Oda" kadar etkileyici değildi ama güzeldi, izlediğime sevindim.
Şimdi felsefi bir filmin ardından nereden çıktı bu "Transformers ; Kayıp Çağ" demeyin ben severim böyle fantastik filmleri Optimus Prime' a da ayrıca bir hayranlığım var, Marvel' in kahramanlarına bayıldığım gibi. Neyse filme gelirsek, serinin diğer üç filminden çok çok iyiydi. Sanırım teknolojik gelişmeler, filmin kalitesine çok etki ediyor. Bir de aynı oyuncuları görmekten daral gelmişti (insan olanlarından) Güzel olmuş bu film, sevdim...

 7:39 Treni 2014 İngiliz yapımı bir film. Hayatlarında başka insanlara bağlı bir kadın ve erkeğin aynı trende yer yüzünden kavga etmesiyle başlıyor film ve evet sonunu tahmin ediyorsunuz...
 "Crazy Kınd Of Love" 2013 ABD yapımı. Romantik komedileri severim. Kocası tarafından terk edilen ve bunalıma giren annelerini toparlamaya çalışan/ çalışmayan oğulları ve olaylar örgüsü fena değildi.
 Favorim "Toast" 2010 yapımı bağımsız bir film. 1960 'lar İngiltere' sinde geçen bir çocuğun yemek macerasını anlatıyor ama çok güzel anlatıyor, izleyin diyeyim, daha da bir şey demeyeyim.
Son filmse "Barefoot" bu da romantik komedi, biraz mantıksız başlayıp, sonrasında duygusala bağlayanlardan. Şartlı tahliye sonrası hastanenin psikiyatri bölümünde hademelik yapan bu arada başı sürekli dertte olan Jay ve bu bölüme getirilen Daisy' nin hikayesi. Hikaye işte, çok şey beklemeyin.
Yalnız bu arada spoiler vermeyeceğim diye biraz saçma anlattım filmleri farkındayım ama kaçmasın tatları diye.
Neyse gittim ben, keyfiniz daim olsun...

Yorumlar

Yorum Gönder