Haftayı bitirirken...

Bugün hava pek sevimsiz, gerçi dünde böyleydi, vaktidir artık..Kış sisli puslu havasıyla gelip oturur hayatlarımıza.  Neyse geçen hafta çok güldüm. Buraya yazmasam olmaz.  Bu sene ilkokul 3. sınıflara fen bilgisi dersi  koymuşlar. Öğretmen de, çocuklarda  isyanda. Daha üç basamaklı üç sayıyı alt alta yeni toplayan, bu toplamayı yaparken parmaklarını kullanan, okuduğunu yeni yeni anlayan çocuklar için fen bilgisi dediğin tanımlarla dolu ders, ağır geldi. Öğretmen umutlu "toparlarız" diyor. Geçen akşam mutfak masasında oturuyoruz. Bilge ısrarla kendi odasındaki masayı kullanmıyor, sanırım o masaya istediği gibi yayılamıyor.Elinde o günün ödevi fotokopi var. "Anne şu soruya bir baksana" diyor. Bakıyorum fen ödevi, suratımı buruşturup kağıdı elime alıyorum. Kağıdın başında kim yanlış cevap vermiştir, diye yazıyor altta da kız ve oğlan resimleri, cümleler ve tıklanacak kutucuk var. Soruyu okuyorum "Berk madde nedir?" nasıl ya, "Bilgoşum resimlerdeki oğlanlardan birinin adı Berk olmasın, ya da yanlış mı yazdılar acep" diyorum, Bilge "yok anne biz bugün işledik berk madde diye bişiy var ama unuttum ne olduğunu" "hadi be oradan olur mu öyle şey diyorum"kendimden gayet emin, bizimki çok pis bakıyor "of anne ya kitabı okulda unutmuşum aç sor bakıyim googlea" hızla açıyorum google bir taraftan da söyleniyorum "soracağım tabi "diye ve tataaaaaa, hay anasını ve muhtelif bi dolu güzel laf, berk madde; elastik olmayan maddeler demekmiş.
Şimdi önüme gelen herkese soruyorum valla bilen yok:)
Keyifli bir hafta sonu diliyorum....

Yorumlar

  1. 3. sınıflara da Fen dersi geldi demek ,şaşırdım şimdi. Ama bi Berk madde ye şaşırdığım gibi değil tabi. Hayatımda ilk defa duyuyorum ben de. Sayende yeni bir şey öğrendim bak :)
    Google olmasa ne yapacaktık acaba , bizde de durumlar çok benzer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Damla aynen içler acısı halimiz, daha neler olacak bilemiyorum. Sahiden google olmasa ne yapardık:))

      Sil
  2. Bildim bildim :-) Oğlanlarla yeniden okursam olacağı buydu işte:-)

    YanıtlaSil
  3. haydaaa Bilge sayesinde yeni bir şey öğrendik desene... Kuzenimin oğlunun adı da Berk...Hayatta unutmam yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Lale Abla ama ben artık öğrenebileceklerimden korkar oldum:(( Berk güzel isim:)) madde halini düşünmeden özellikle:))

      Sil
  4. Hayret bir sey, hic duymamistim. Berk diye bir arkadasim var, soyleyeyim ona ama hic hoslanmayacak bundan... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ayça olayı neredeyse anket çalışmasına döktüm ben demi var bir şey diye sahiden bilen yok:))

      Sil
  5. Berk; Bolu merkezde bir köy adıdır. Sağlam,kavi,dayanıklı anlamına geldiğini biliyorum ama berk madde tanımını ne duydum ne de öğrettim :) Sevdacığım...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder