Bilge' nin "en"leri

 Kendime bu yılın "en"leri listesi yaparken, Bilge' ye yapmadan olmazdı. Dün akşam konuştuk ve bu listeyi hazırladık. En sevdiği, hiç unutamadığı kitap "Küçük Kara Balık" mış ama o zaten okuduğu kitapları çok seviyormuş. Bir tek aklında pek kalmıyormuş okudukları:)
 "Vapurları Seven Çocuk"  da  çok güzelmiş, resimleri de ayrı güzelmiş.
 "Bulut Gözlemcisinin Rehberi " tahmin edebileceğiniz gibi benim kitabım. Bilge' den bana düşmediği için daha okuyamadım. Bilge' de özellikle içindeki resimlere bayıldı. Kafasını gökyüzüne çevirip "hııım bak bunlar kümülüs, şöyle olsaydı sirrüs olurlardı" diye anlatıyor:))

 Dergilere gelince "Süper Penguen" favorimiz. Genelde yatarken okuyor, uykuya geçmeden evvel kahkahalarının havada uçuşmasını izlemek ayrı bir keyif. Zaten o uyuduktan sonra Koca' nın eline geçiyor dergi:))
"Dünyalı" ya yeni başladı, onu da çok sevdi. 

 Türkiye Zeka Vakfı' nın "Oyun Çocuk Dergisi" de Bilge' nin sevdiği dergilerden. Kendini" sudoku canavarı" ilan etti:))
 Filmlere gelince "Hediye Operasyonu" Bilge'nin en sevdiklerinden.  Zaten burada bahsettiğim filmlerin rahat on kere izlenmişliği var:))
 "Karmakarışık" benim de en sevdiklerimden:))
 "Doğal Kahramanlar" sinemada 3D olarak izlediğim en iyi filmlerdendi. "Yaprak adamlar" pek güzeller:))
"Dolphin Tale" İlk filme bayılmıştı, ikinci filmde çocukları büyümüş görmek ayrıca keyifliydi.
Daha pek çok film var, aklımıza ilk gelenler bunlardı.Bu yıl uzun süre beni yakıp kavuran  Monster High çılgınlığı geçti gibi, lastik bileklik örme işi devam ediyor.
 Teakwando' yu çok sevdi. Ara vermeden  devam ediyor, ocak ayı ortalarında kuşak sınavı var.Şimdiden onun heyecanı sardı.
Bu sene gerçekten İngilizce öğrendiğini fark ediyorum,  keyifle gidiyor derslerine. Onun da haftaya starters sınavı var. Ben çok takılmadım ama bizimki bunu da çok ciddiye aldı, sürekli İngilizce çalışıyor.
Kemana gelince, çalışmıyor ama öğretmeni çok takılmıyor. Tutuşunun  içgüdüsel olarak oturduğunu, gerisinin çok sıkıntı olmadığını söylüyor.
 Bilge cephesinde  yılı böyle kapatıyoruz:)) Seneye daha keyifli, daha bereketli ve sağlık sıkıntısı olmayan bir yıl olur umarım.

Yorumlar

  1. Kıyamam ona. Ne güzel kitaplar okuyor, filmler izliyor. Aferin Bilge'ye :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederiz çok naziksiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder