Mutlu Yıllar

 Akşam biraz  kötüydüm erken yattım ve sabah gün ağarmadan kalktım. Gerçi gün en grisinden. Belki gece kar yağmıştır umuduyla uykudaki şehre baktım.Yağmamış beki bugün yağar. Yılın muhasebesini yapmak için harika bir zaman dilimini yakaladığımı fark ettim. Bu yıl için en büyük minnettarlığım ailemin ve sevdiklerimin arsında bir kayıp yaşamamış olmaktı. Genel anlamda sevimsiz, akıl tutulmalarıyla dolu bir yıldı ama yanında sevdiğim insanları götürmemiş olmasına ya da büyük bir sağlık problemiyle karşılaştırmamasına şükrediyorum.
Bu senenin en güzel olayı Defne ve Derin' in aramıza katılarak beni teyze yapması mucizesi geliyor.
Muhteşem bir duygu bu, tarifi yok. Erkek kardeşimin son anda büyük bir hata yapmaktan dönmüş olması ayrıca şükür dualarımın başında geliyor. Allah ona gönlüne göre bir eş versin.
Bilge büyümeye devam ediyor. Bizde onunla birlikte büyüyüp, olgunlaşıyoruz. Mutlu bir çocuk olduğunu düşünüyorum, hep de mutlu olmasını diliyorum. Bütün çocuklar mutlu olsun. Hüzünle, kederle başlamasınlar hayata.
Sabah "Günlerin Getirdiği" ni bitirdim. Diğer Isabel Allende kitaplarında hissettiklerimle aynı şeyleri bir kez daha yaşayıp, mutlu oldum. Onun kalemine, yüreğine, duygularına bir kez daha hayran kaldım. Yukarıda görülen küçük kule yılın son kitap siparişi, okumadığım diğer iki kitabı ve bir çocuk kitabını aldım. En çok onu merak ediyorum.
Dün biraz dağıttık kızımla, birazdan okulda yılbaşı partisine gideceğim. Sonrasında Kızılay' a gidelim, yılbaşı .ışıltısını içimize çekelim diye düşünüyoruz. Dün bir arkadaşına hediye almaya diye çıkıp, unutarak geri dönmüşüz:)) Bugün o işi hallederiz. Akşamda yılbaşı yemeğine davetliyiz. Aklım annemde olacak. Gelmedi bu sene, yılın bu zamanları yolculuk yapmayı sevmiyor.Ben de onu germek istemedim.
Öncelikle sağlık diliyorum, keyif ve huzur. Akıl dinginliği ve mantıkta dileklerim arasında. Elbette herkes mutlu olsun demek isterim ama hüzün de keder de hayatımızın parçası. Ama onlarda insanca olsun. Mutlu musmutlu yıllar diliyorum...

Yorumlar

  1. Alışverişe çıkıp, hediyeyi unutup dönmeniz süper olmuş. :) Nasıl kendinizi kaptırdıysanız, keyif aldıysanız demek. İyi de olmuş o zaman. Mutlu yıllar sana da, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılın son bombasıydı bu unutma:))Mutlu yıllar

      Sil
  2. Güzel bir yıl diliyorum canım. Özledim.

    YanıtlaSil
  3. Isabel Allende ne hoş bir yazardır. Magda Szabo'yu da çok severim. Sevdiğim yazarların kitaplarını bir arada görünce mutlu oldum birden.
    Yeni yılın kutlu olsun , kızına ve sana kocaman sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum benim de en sevdiklerimdendir. Bizden de kocaman sevgiler.

      Sil

Yorum Gönder