Suluboya

Bilgisayarla ciddi ciddi kavga halindeyim. İki fotoğrafı yüklemem yarım saatimi aldı. Saçma sapan bir durum oldu ama anlayamadım, şimdi de yazarken fotoğrafları göremiyorum. Neyse ne diyecektim tamam, harika bir kitap okudum."Bir Ressamın Bahçe Güncesi" Aysun Berktay Özmen' in nefis sulu boya resimleriyle ruhum şenlendi. Geçen sene ilk cildini İşbankası Yayınları' nda görmüştüm, bugün yarın alırım derken, baskısının tükendiğini öğrenince çok üzülmüştüm. Bu sene yılbaşı hediyeleri alırken çok sevdiğim bir arkadaşıma bu kitabı özellikle aldım. Çünkü onda ilk cildi de vardı. Bu sefer kendime de almayı ihmal etmedim. Yazarın torunu için resimleyip yazdığı bir günce. Henüz anne karnındayken başlıyor sayfalar. Çok sevdiği bahçesi, ağaçları, çiçekleri, evi, gölü, kocası, çocukları ve boyaları. Yaklaşık bir yılı anlatıyor, bu arada bahçedeki bitkilerin, kelebeklerin, yusufçukların ve daha pek çok güzellik sulu boyanın naifliğiyle buluşuyor. Aysun Berktay Özmen'in hayatını merak edip baktığımda günlerce elimden düşüremediğim "Tavşan Çiko' nun Dileği" kitabının da ona ait olduğunu gördüm. Tabi bunca sulu boya, bunca doğa coşturdu beni. Sulu boyalarımla yukarıdaki kuşları yaptım. Aslında sulu boya benim en çok korktuğum teknikti.Boya hakimiyeti hep çok zormuş gibi düşünürdüm.Yeni resimler yaptıkça bu korkum yavaş yavaş geçiyor. Bu resim karlı ve soğuk pazar günümü aydınlattı. Hayatınızdan güzellikler hiç eksik olmasın...

Yorumlar

  1. kesinlikle devam etmen gerektiğini düşünüyorum, ne güzel olmuş bu kuşlar, yeni çalışmaları da görmek için sabırsızlanıyorum doğrusu:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ne güzel, ne cesaret verici sözler çok mutlu oldum.

      Sil
  2. Suluboya en zorlarındanmış duyduğuma göre, ama sen gayet güzel başarmışsın, kuşlar daldan uçacak neredeyse :-)

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel olmuş o kuşlar öyle..bana da bir heves geldi şimdi bak. tezhip için şişe de boyalar almıştım bişiler yapayım ben de..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder