Haftayı bitirirken...

 Sevgili Oytunla hayat hafta başı mim yollamış.Haftayı bu mimle kapatayım, dışarısı gibi içimde buz gibi. Neyse başlıyorum; İlk soru Kışın okumalık favori kitabın var mı?
Aslında yaz kış fark etmiyor, defalarca okuyabileceğim Füruzan öyküleri ve romanları. Önceki yıl YKY' den almıştım, başucu kitabım gibi ya da sığınak...Öyle güzel yani...

 Kapağı mavi olan bir kitap?
Bu soruyu okuyunca aklıma direk Ricard Bach' ın "Martı" kitabı geldi. Gerçi son baskılarında kapak siyah. Bence en güzeli mavi olanı. Martı Jonathan' a en yakışanı.
 Yılbaşı ağacında yıldız olarak kullanabileceğin bir kitap?
Tamam itiraf ediyorum bu biraz yanlı bir seçim oldu:)) Ama o kadar özel ve anlamlı ki benim için "İmza Kızın" yıldız olmayı hak ediyor.

Kış tatili için mükemmel olan kurgusal bir dünya?
Bu soru için pekçok kurgudan bahsedebilirim ,ama  şuan ki ruh halimi düşünürsem kış tatili bir tarafa " büyülü gerçekçilik " akımının en güzel örneği "Ruhlar Evi" kurgusunda olmak isterdim.
Birlikte kış tatiline gideceğin bir kitap karakteri?

Ben karakterlerinin her birine hayran olduğum ama en çok kendisine bayıldığım Şili'li yazar Isabel Allende' yi alsam yanıma olmaz mı:))

Bu sene için listenden bir kitap?

O kadar çok ki, hatta  sanırım hayattaki en büyük keyiflerimden birisi kitap listeleri oluşturmak, sonra onları kitap kulelerine çevirmek. Bu soruya şöyle cevap vereyim. Bu yıl daha da çok şiir okumayı planlıyorum.  Şükrü Erbaş, Birhan Keskin, Didem Madak şiirleri listemin en başlarında.
Favori tatil içeceğin, atıştırmalığın ve filmin?

Soruları okudukça hiç tatil havasında olmadığımı anladım. Yine bugünleri düşünürsem favori içeceğim akşamları bir miktar baileys koyduğum kahvem, yanında vicdanımı her şekilde  sızlatan abur cubur. Filme gelince bu ara Fargo dizisini izliyorum. İzlemediğim sanırım beş bölüm kaldı onlar olabilir.

Bu mimi böylelikle bitiriyorum, işin açıkçası link  ve isim vermeye üşendim, isteyen arkadaşlar yazabilirler diye düşünüyorum. Keyifli bir hafta sonu diliyorum...

Yorumlar

  1. Martı'yı görünce içim ısındı... Tekrar okuyum bari...

    YanıtlaSil
  2. Ahhh İsabel. Hepimizin sevdiği yazar değil mi? Hele o Ruhlar Evi ne büyük keyifle okumuştum o muhteşem romanı ve İsabel'ciğimin tüm romanlarını. İmza Kızın hoş bir anı olarak kalacak hep. İyi ki yazmışım. Neye üzülüyorum biliyor musun? Babam hiç bilmedi onun için yazdığımı. Çok hastaydı uğraşacak hali yoktu. Keşke okusaydı : Neyse çok konuştum .Kaçtım ben :) Sevgiler hem sana hem şeker kızna:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder