Kelimelerin en güzeli "tatil"

 Kelimelerin en güzelini, özellikle mevsim şartlarını ve ruh hallerimizi düşünerek, kızçemle "tatil" olarak belirledik. Neredeyse her günümüz dolu dolu geçiyor. Her akşam uzunca bir "şüküüüüür" diyoruz. Kitaplar okuyoruz, filmler ,izliyoruz, resim yapıyoruz, boş boş tv karşısında oturuyoruz. Bilge okula başladığından beri geçirdiğim en güzel tatil diyebilirim.
Hafta sonu yeni bir suluboya çalıştım, yine çok sevdim. Beş kuşluk bir seri yapmayı hedefliyorum:))
 Yazın ilk katını gezdiğimiz "Pul Müzesi" ne tekrar gittik, tesadüfen arkadaşlarımızı gördük, bir fincanlık sohbet ettik. Müzeyi yine tam anlamıyla gezemedik. Olsun dedik, yine geliriz.
 Müzenin çok nezih bir kafeteryası var, üstelik fiyatları çok uygun. Müze dükkanı da orada olunca hem kahvenizi içip hem katalogtan  alacağınız pulları seçebiliyorsunuz. Abone olma seçeneğinden de bahsetti kasadaki kibar bey, "ama o zaman buraya gelmek için bahanemiz olmaz" dedim, bana hak verdi. Bilge çoğunluğunu Sevgili bir numaralı arkadaşının verdiği pullarının yanına, yeni aldıklarımızı da ekleyip, yeni pul defterine özenle ve pul maşasıyla yerleştirdi. Sonra defteri göğsüne bastırıp " bu defter çok kıymetli, kimse çalmaz değil mi" diye sordu:))
Bu arada kendime "Oscar adayı filmler" listesi hazırladım. İlk film sekiz dalda aday "The Imıtatıon Game" filmiydi. Oldukça etkileyici bir filmdi, ben beğendim
Dün sabahtan beri Isabel Allende' nin çocuk kitaplarından "Altın Ejder Krallığı" nı okuyorum. Aslında bu serinin ikinci kitabıymış. Olsun dedim, konu çok kopuk değil.
"Kadının Işığı" nı bitirdim, biraz karmaşık geldi bana, yazarım bir ara.
Dün rüzgarın sesi beni çok tedirgin etti, sabah kalktığımda dinmiş olduğuna çok sevindim.
Keyifli bir haftamız olsun.

Yorumlar

  1. İsabel Allande'nin ilk o serisini okumuştuk biz. Hatta Metehan'a biraz da serilerinin dışında kitap oku diye konusunu sevip almıştım ilk kitabını , o da seri çıkınca çok gülmüştük:-)

    Puzzle yapacağım diye kitaplardan uzak kaldım bu ay.

    Tatil çok güzel:-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder