Tatil notları

Dün ilk kez "okulu özledim" dedi... Okulu sevmediğini o kadar çok söylüyor ki, özlemesine  şaşırdım:))
 Taekwandoda yeşil kuşağa yükseldi. Sevinçten havalara uçtu. Dün akşamki çalışmada havada bişiy tekmesi atmaya çalışırken çanak çömlek patlamış:)) Aman ne ağladı, evde buz torbasıyla dolanırken gözleri hâlâ kırmızıydı. Allahtan sabah bir şeyi kalmamıştı.
 Bir önceki postta bahsettiğim gezmemizden fotoğraflar, hava biraz keyifsizdi ama biz yine de eğlendik. Önce kitapçıya ardından  Kuğulu Park'a uğradık. Kuğular, güvercinler, serçeler ve ağaçlar...

Ankara' ya ilk kez gelip Kuğulu Park' ı görenler "bu ufacık park mı Kuğulu Park diye tutturduğunuz" dese de, burada yaşayanlar ne kadar kıymetli olduğunu bilirler.
 Ağaçların üzerindeki levhaları okuduk.
Bu akkavağın yaşını okuyunca Bilge sımsıkı sarıldı ona:)) Dönüşte kahve molası verdik, Bilge tatlı yedi, aldıklarıyla oyalandı. Çıktığımızda yağmur başlamıştı, hemen eve döndük.
Ben "Oscar adayı filmler listem" e devam ettim.Bilge' de "Vanilya Kokulu Mektuplar" a. Tatil için okuma ödevi olarak vermişti öğretmen, harika bir kitap ama Bilge' nin yaşı için bence bir miktar ağardı. Sayfa sayısı bile korkuttu önce. Birlikte okuduk, biraz ben okudum, biraz o okudu. Anlamadığı yerleri anlatmaya çalıştım. Bu sabah bitirdik. Okul başlayınca kitapla ilgili sınav olacakları için biraz tedirgindi. "Sanırım aklımda çok kalmadı" dedi. "Hatırlarsın merak etme" diye onu yüreklendirmeye çalıştım. Bu ödevin amacı çocuklara kitap okutmak ve okuduklarını özümsemelerini sağlamak sanırım ama ne derece başarılı bir yöntem bilemedim. Ama kitabı ben çok sevdim. Çocuk kitapları bambaşka bir dünya. Bilge sayesinde bu dünyayı aralıyorum ve çok güzel hikâyelerle ve kahramanlarla tanışıyorum. Umarım kızım da bir gün benim aldığım bu tadı alır.
İyi bakın kendinize...

Yorumlar

  1. Vanilya Kokulu Mektuplar'ı ben de çok sevmiştim:-)

    Evet Kuğulu Parkı görünce şok olduydum. Bir de kasım ayında Gölbaşı 'na gidince tam bir hayal kırıklığıydı:-) Tabi aradan yirmi yıl geçmiş neredeyse, oyy.. Bak yıkıldım gidiyorum şimdi:-)

    YanıtlaSil
  2. Bu kitap alışkanlığı edindirme konusunda aslında birazcık çocuğun kendine bırakılmalı seçeceği kitaplar görüşündeyim. Ben dayatma kitap okuyamadım hiç bir zaman. Bunlar bizim de başımızdan geçti. Okullar iyi mi yapıyor kötü mü bilemedim.
    Bu arada tekvando başarısı için Bilge'yi tebrik ederim :) Başarıları hep artsın.
    Sevgiler ikinize de :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder