Günaydın Pazartesi !

 Güzel uyandım, nefes alarak,öksürüp aksırmadan. Hafta sonu güzel dinlendim, sanırım onun etkisi de var. Masamın üzerindeki kağıt tomarları bile sevimli göründü gözüme:)) Bir de kitaplarım gelmiş kargodan, değmeyin keyfime:))
Cumartesi yağmurlu bir gündü. Bilge' yi kursa bırakıp, her zaman gittiğim kafeye gidip, sakin bir köşe buldum. Limonlu bir çay eşliğinde "Pera Günlükleri" nin birinci kitabını okumaya başladım. Delal Arya ismini ilk kez instagramda rastladım, sevimli ikizleri yeni doğmuştu, nasıl güzeller. Sonra kitaplarını gördüm ve ilk kitapla başladım.Cumartesi akşam  kitap bitti.Pazar sabahı kahvaltıda baktım bizimkilere kitabı anlatıyorum:)) Kahvaltıdan sonra kitabın devamı olan üç kitabı da alıp geldik:)) Nefis bir kurgusu var. Merakla okuyorum, ikincisi de bitmek üzere:))
"Zıplayan hamur" la tanıştık. Bilge bayıldı bu hamura. Kendi kendine kuruması,kolay şekil alması, uzun zamandır oyun hamurlarına bakmayan Bilge' yi hafta sonu, sardı sarmaladı. 

 Bu hafta Penguen yine çok güzel. Arada kahkahalar eşliğinde okudum.
Uyku öncesi kitabımız "Güneşe Tırmanan Çocuk". Bu arada tırnaklara dikkat:)) süsünden püsünden değil, tırnak yemeye başladığı için, böyle bir önlem aldık.Tırnak sticerları yapıştırıp,üzerine acı oje sürdü. Bakalım işe yarayacak mı:(( Bir ara yiyordu, sonra unuttu... geçen de sınıfında yarım saat kadar kalmam gerekti neredeyse tüm çocukların eli ağzında... anlamıyorum ki. Neyse keyfimi kaçırmayayım, güzel bir hafta olsun.

Yorumlar

  1. Yalnızmoyun hamurlarına verilen şekillere bayıldım. Anacım benim oğanlar her daim ne idüğü belirsiz canavarlar yapmışlardır. Analarına çekmişler, zırnık resim- heykel yeteneği yok.

    Metos'un tırnaklarını görsen ağlarsın. Acı sosa batırıcam bir gün!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakından görsen bayılırsın Handan fotoğrafta tam belli olmuyor sıpa çok güzel yapıyor. Dönem dönem tüm çocuklarda var bu sorun sanırım geçenlerde arkadaşımın Bilge' den 3- 4 yaş büyük kızı var parmak emiyor onu görünce tırnak yediğine şükrettim falan öf yaaa:((

      Sil
  2. Zıplayan hamur nasıl oluyor ilk defa duydum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdan kalan; normal oyun hamurundan daha farklı bir kil. Öncelikle daha hafif ve daha kolay şekil alıyor. Şekil verdikten sonra havayla temas edince bir kaç saat sonra kuruyor. Bozup tekrar oynayamıyorsun. zıplama kısmı nereden geliyor onu bilmiyorum ama:))

      Sil
  3. Ne kadar güzel şeyler yapmış öyle... Bayıldım...
    Zıplayan hamuru bende ilk defa duyuyorum...
    Benim bile oynayasım geldi hamurla şimdi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder