Hafta Sonu


1 Mayısla birlikte üç gün olan tatil çok iyi geldi bize. Cuma günü arkadaş buluşması, Kuğulu Park yaptık. 
Bu arada ingilizce kursu için Bilge video çekip birödev hazırlayacaktı. Aman ne uğraştı anlatamam. En son çektiği filmi flaş belleğe yükleyip, onuda boynuna asınca adı neredeyse "bahtiyar" olacaktı:))

Cumartesi öğleye doğru kursa gittik.Keman öğretmeni yoktu, yerine konservatuardan asistanı gencecik bir kız gelmiş. Bilge daha önce de bir kez onunla ders yapmıştı. Bir saatlik ders süresine o kadar eğlendiler ki, ben odanın dışında keyifle dinledim onları. 


Bilge' yi ingilizce kursuna bıraktıktan sonra bir arkadaşımla buluştum.Uzun süredir Bedri rahmi Eyüboğlu' nun baskılarından almak istiyordum.Nette ne zaman satışa çıksa kaçırıyordum.İstanbul' a gitmeden yine gördüm, arkadaşımdan rica ettim, o da sağolsun benim için bu güzel melanuryayı aldı. Dün onu da getirdi. Beklediğimden çok daha güzel,pek sevindim.


Pazar sabahı kahvaltıyı dışarıda yaptık , aile boyu Penguen Dergisi okuyup, güldük:))





Daha önce "Acayip Bir Başlangıç" kitabını okumuştum Monika Maron' un. Bu sefer "Animal Triste" kitabına başladım, biraz yavaş gitmesine rağmen oldukça etkileyici bir kitap.


Neredeyse unutuyordum, dün araya bir de sinema sıkıştırdık:)) "Kuzular Firarda". Koyun Shaun' un maceralarını televizyondan Bilge ve Koca ayıla bayıla izliyorlardı. Ben hiç oturup izlememişim. Sinema filmi o yüzden benim çok hoşuma gitti, bolca güldüm. Bilge ve Koca zaten bayıldılar.  Eve gelirken çilek aldık, reçel için hazırlık yaptım. Dün öğleden sonra yağmur yağdı, akşamüzeri Bilge' ye "hadi yürüyüşe gidelim" dedim, oralı olmadı.Ben de kulağıma müziğimi takıp,uzun bir yürüyüş yaptım. Yağmur sonrası, toprak kokusu, ilk açan leylakların solgun renkleri, koca ağaca  dolanmış bi dolu mor salkım gördüm. Bu arada "sesli edebiyat" sitesinden Sait Faik' in "Plajdaki Ayna" öyküsünü dinleyerek eve döndüm. Tam keyfim yerindeyken yine Bilge' nin bugünkü beslenmesi aklıma düştü.Islak kek yaptım. Sabah kalktığımda yarısı yoktu:)) Bilge'yi okula bıraktım, ofise geldim. Koca şehir dışına çıktı, bir sürü iş var, hadi kendinize iyi bakın,keyifli bir hafta olsun...

Yorumlar

  1. Dolu dolu bir hafta sonu olmuş ne güzel :)
    Melanuryaya bayıldım bende... Çok hoş gözüküyor...
    Mutlu bir hafta diliyorum size ve kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dolu doluydu ama yorucu değildi:)) Bizden de kocaman sevgiler

      Sil
  2. Ne tatlı.
    Neşeli bir hafta sonu geçirmişsiniz. Koyun Shaun'a ben de rastlarsam çakılıyorum hemen, filmi de güzeldir eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi geldi bu tatil, filme gidin derim keyifliydi, sevgiler

      Sil
  3. Bu mevsim yürüyüş de başka keyifli oluyor:-) Yine dolu dolu geçmiş haftasonu, harika:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Handancım çok keyifli oluyor atlamamaya çalışıyorum:))

      Sil

Yorum Gönder