Hafta sonu

Cuma günü Bilge' yi okuldan akşam üzeri aldım. İzcilik çalışması vardı.Baktım hiç eve gitmek istemiyor, Kuğulu Park' a gittik. Aslında Hüsnü Arkan konseri vardı, ama hapşurmaktan konser saatine kadar bekleyemedik.
Kuğulu Park' tan önce kitapçıya uğradık. Dergi falan aldık. Biraz dergi karıştırdı, sonra kendini kaydıraklı, tırmanmalı kısma attı. Bir de arkadaş buldu. Bende bir gözüm onda, bir gözüm kitabımda akşamı ettik. 
Eve geldik, güya film izleyecektik, ben uyuya kaldım.Erkenden uyuyor, sabaha kadar evin içinde dolanıyorum.



Pazar günü de yine sabaha karşı uyumuşum. Gözümü açtığımda saat ona geliyordu. Koca kahvaltı hazırlıyordu. Kahvaltı faslından sonra iş paylaşımı yaptık. Bilge odasını toparladı, Koca mutfağı toparlayıp, balkonları yıkadı. Ben de evi süpürüp, paspas yapıp, tozlarla vedalaştım. Sanki bir hafifledim. Koca' nın aklına burnuma bant yapıştırmak geldi. Nefes açıcı bantlardan. Allahım günler sonra burnumdan nefes alabildim. "Yarım saatçik uyuyayım" dedim, gözümü açtığımda akşam olmuştu:)) Baktım Bilge uflayıp pufluyor. Geçenlerde aldığı ama unuttuğu piramitlerle ilgili maketler geldi aklıma. Bütün akşam uğraştı ve sonuçtan çok memnun kaldı:))
O kadar uykunun üstüne, ben yine sabaha kadar dolandım. "Yerdeniz Büyücüsü"nü bitirdim. Hafta sonu ikinci kitaba başlamayı düşünüyorum. Araya Onur Caymaz' ın son kitabı "Herkes Yalnız" ı koydum. Birazdan başlayacağım. 
Bu arada beni tanımayanların neyse de, tanıyanların "aaa hâlâ iyileşemedin mi, sen de amma hasta oluyorsun " demelerine gıcık oluyorum ve alerji durumunu  anlatamıyorum bir türlü.  Yıllarca annem ve kız kardeşim çektiler bunu. Annem son birkaç yıldır olmuyor. Kız kardeşte bebekleri olduğu ve dışarı çıkamadığı için bu sene rahat. Ben son beş yıldır her bahar sürünüyorum. Bu sene daha iyiyim diyorum, en azından öksürüğe çevirmedi. Geçen sene çok feci geçirmiştim. Bilge' de bu sene atak yapmadı. Çok hafifi geçirdi. Siz de olunda bir görün bile diyemiyorum. Hapşurmaktan kaburgalarım bile ağrıyor. Neyse bu arada gözlerimin kaşınmasına çay pansumanı çok iyi geldi. Tavsiye ederim:))
Keyifli bir haftamız olsun...

Yorumlar

  1. Bende de bu sene başladı, burnum tıkanıyor. İliadin pediatrik damla damlatmaktan bir hal oldum. Kocaman bir serum şisesi ve enjektör aldım, burnuma çekip duruyorum, o biraz rahatlatıyor. Gece burnum tıkandığında nefes alamamaktan kabim şıkışmış bir şekilde uyanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancım aynen çok fena bu sene gündüz bir şeklide idare ediyor insan ama gece kötü oluyor.

      Sil
  2. İkinci fotoğraftaki o çalışkan, naif duruş çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ben de çok seviyorum bu duruşunu.

      Sil
  3. Makete bayıldım... Bizimde bir uçak maketimiz var yapılmayı bekleyen ama bir türlü birlikte başına geçemedik... Tutturdu illa seninle yapacağım diye :))
    Ne hoşsunuz siz ailece öyle :) Keyifleriniz bolo olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnem bu çok hoşuna gitti ve yardımsız yaptı. Yaptıkça bayıldı. Bizimkide beraber yapalım diye tutturdu önce ama sen başla bakalım dedik ilk defa yardımsız yaptı. Başka çeşitleri de vardı onlardan da alacağız:)) Ay çok tatlısın kocaman sevgiler yolluyoruz...

      Sil
  4. Bizim evde de alerjik nüfus fazla, ancak genelde alerji konusunda insanlar pek bir şey bilmiyor, hapşırınca üşüdün mü falan diyen bile var bu mevsimde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Serpil çok haklısın hiç birşey bilmiyorlar üstelik aman sende hiç dikkat etmiyorsun duyen bile var:(evdeki alerjik nüfusa kocaman geçmiş olsun dileklerimi ilet lütfen

      Sil

Yorum Gönder