Haftayı bitirirken...

Bu hafta nasıl geçti anlamadım, liste yapmamakta pek bir işe yaramadı.)) Aman ne yapayım. Alerjim son sürat devam ediyor, sağ gözüm kapanmak üzere, burnum arada kanıyor, elimdeki yanık kabuk bağladı, parmağımdaki kesik kapanmak üzere... ay acınası bir haldeyim:)) Ama olsun şükür genede, daha kötü olmayım da. Sergiye pazar günü gideceğim. Artık iyi şeylerden bahsedeyim. 
Bilge' yle "Meşe Palamudu Macanda" ya bayıldık.Kitabı Seçil Çokan' ın resimlerine bakarak aldık. Bilge okudu kitabı bize, yüzünde kocaman bir tebessümle. Nilay Özer harika bir hikaye yazmış. Sanırım ömrüm boyunca her meşe/neşe palamudu gördüğümde Macanda' yı hatırlayacağım.
Kitap Doğan Kardeş Kitaplığı' ndan "Daha Güzel Bir Dünya İçin" serisinden çıkmış.
"Macanda dalından düşen bir meşe palamudu. Neşeli, becerikli ve konuşuyor. Ama  en önemlisi büyük bir hayali var. Ona Sincap Tuti yardım ediyor. Macanda hayalini gerçekleştiriyor. Kocaman dalları ve gövdesi olan bir ağaç oluyor."  çok güzeldi ve rüyamda sanırım onu gördüm:))

"Zambezia" "Kuşlar Şehrinde Macera" olarak 2011 ' de gösterilmiş. Nasılsa atlamışız. Bilge'yle izledik, güzeldi.Kuş çizme isteğim çok çok depreşti:))


Hafta başı "Melek Dili" ni bitirdim. Çok güzel bir kitaptı. Konusu, kurgusu, katman katman açılması harikaydı ve bir o kadarda etkileyiciydi. Ama kitap çok uzundu. Sonlara doğru çok beğenmeme rağmen "bit artık" dedim. Yaklaşık beş yüz sayfaydı O kadar minik puntolarla basılmıştı ki,sanırım benim rahat okuyabilmem için normal basılsa dokuz yüz sayfa falan olurdu. Keşke öyle basılsaymış. Böyle bir baskı, yorucu bir okumaya sebep oldu.
Gelelim bu haftanın kitabına Ursula K. Le Guın ' den "Yerdeniz Büyücüsü"  Le Guın' ın fantastik dünyası çok iyi geldi bana. Tüm seriyi tamamlamaya karar verdim (altı kitap)
Neyse hafta sonu keyifli geçsin diyorum,iyi bakın kendinize...

Yorumlar

  1. Kitap tavsiyene uyup Macanda'yı benim paşamla tanıştırayım...

    Bütün kazalar sanki seni bulmuş gibi bu hafta... Hepsi geçsin gitsin sağlıklı bir haftaya başla inşallah arkadaşım...

    Mutlu hafta sonlarınız olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnemcim teşekkür ederim Macanda belki bir tık hafif gelebilir senin paşaya ama çok güzel sevecektir eminim sizin de hafta sonunuz keyifli geçsin, sevgilerle

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil

Yorum Gönder