Oradan, buradan...

 Tatil, zamanla el ele vermiş hızla geçiyor. Günler çoğu zaman birbirinin aynısıymış gibi görünüyor ama öyle değil aslında. Her gün anlamını bazen gözünüzün önüne cömertçe sunuyor, bazen sizin çekip cımbızlamanızı bekliyor.Ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum bu konuda.  Bilge' nin keyfi yerinde, sabahları eline tutuşturduğum "sözde programa" başkaldırışını gördükçe, ergenlik denen mevzu aklıma geliyor. Sonra "daha var" deyip kovalıyorum bu düşünceyi. Onu bıraksam bütün gün ayakları koltuğun tepesinde, baş aşağı, elinde tablet, bir gözü illa açık olan televizyonda olacak. Nasıl rahatsız olmuyor bilemiyorum. Yapması gereken ama yapmadığı işleri akşama babayla yapmak deha fena olduğu için şimdilik bu tehdit (oldu o zaman akşama babayla yaparsın) işe yarıyor.
Sürekli bir ortalığı toparlama derdindeymiş gibi olmak istemiyorum ama evde olmanın böyle pis bir yan etkisi var.Ev işleri sanki dipsiz bir kuyu, bitmiyor arkadaş... Çalışma odamı toparladım sayılır, Balkonları oturulabilir hale getirdim, ama çok esiyor, ne zaman oturmaya kalsam hapşurmaya başlıyorum. Dün akşam hevesle film açtım. Keanu Reeves' i pek severim. Matrix' le zirve yapan sevgimin Lake House' la, Sweet November' la iyice pekişmiştir. Baktım yeni filmi "Jhon Wick" hemen izleyeyim dedim. Aslında afişte elinde tuttuğu nal gibi silahtan kıllanmadım değil. Ay adam öldürürken ben yoruldum, patakla öldür, yine öldür, tekrar öldür...
Neyse bu ara güzel kitap okuyorum. Beni sarıp sarmalayan kitaplara denk geliyorum. Ayşe B. Kaban' ın "Ne Malum" kitabı da tam böyle öykülerle dolu. Dili çok net, kurgusu güzel ve etkileyici. Sevgili Leylak Dalı' nın tavsiyesiydi, yine yanıltmadı beni. Diğer iki kitabı da hemen alınacaklar listeme eklendi.
 Akşama taze fasulye pişireyim diye düşündüm. Bilge test çözerken yanına oturdum, fasulyeleri kırıyorum. Heveslendi, "ben yapayım" dedi. "İyi yap, bende bloga bir uğrayım" Şimdi döndüm baktım, fasulyeler bir tarafta, testler öbür tarafta:((( Ya sabır....

Yorumlar

  1. Ahhh o televizyon ve tablet modu :(
    Aynı anda ve saatlerce yapabiliyorlar bunu...
    deli oluyorum...

    Ben şimdilik bir süreliğine tableti kaldırdım, ama hergün tabletim türküsünü dinliyorum...
    Olsun ben razıyım :)

    Mutlu tatiller...

    YanıtlaSil
  2. Tatil hallerinize bayılıyorum, bir kaç sene öncemizi hatırlatıyor bana. ;))
    Kitap böyle net iki onay aldı madem, ben de sıraya gireyim. :)

    YanıtlaSil
  3. Evdeki hallerimiz aynı bu çok hoşuma gitti. Evde oldukça bir titizlik geldi bana da takdire şayan, tam yazı konusu:) Ne Malum a da bayildimmm. Duygularımı Yazarla da paylaştim . Çok da sevdim kendisini. Bu arada Leylak Dalı Nurşen' e teşekkür etmek lazım . Bizi böyle güzel kitaplar ve yazarlarla tanıştırdıgi için. Kitapların sultanı bence o. Sevgiye kal tatlım. Bilge yi bırak kendi haline azıcık tatil yapsın Kuzular :)

    YanıtlaSil
  4. Evdeki hallerimiz aynı bu çok hoşuma gitti. Evde oldukça bir titizlik geldi bana da takdire şayan, tam yazı konusu:) Ne Malum a da bayildimmm. Duygularımı Yazarla da paylaştim . Çok da sevdim kendisini. Bu arada Leylak Dalı Nurşen' e teşekkür etmek lazım . Bizi böyle güzel kitaplar ve yazarlarla tanıştırdıgi için. Kitapların sultanı bence o. Sevgiye kal tatlım. Bilge yi bırak kendi haline azıcık tatil yapsın Kuzular :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder