Güne sığanlar



Günler çok kısa, bir bakıyorum akşam oluyor. İşler yetişmiyor, kafadakiler kafada kalmaya devam ediyor yani çokta bir şey sığmıyor((
Bu sabah Bilge' nin tünediği koltuktan uzun uzun baktım dışarıya. "Keşke kar yağsa" dedim. Tatil olurdu ne güzel, hem belki bir kaç gündür süren ayaz kırılırdı. Ankara'yı bilen bilir, taa içine işler ayazı. Kahveni eline alıp, kalorifer yanına kıvrılıp, gün bitene kadar kitap okumalı derken sokaklarda yaşayan bi dolu insan geliyor aklıma.
Koca bir haftadır yurt dışındaydı. Hafta sonu döndü, dün de İstanbul' a gitti,sanırım yarın dönecek. İş için olduğunu ne kadar anlatsak da Bilge çok kızıyor, çok sitem ediyor. Onu böyle görmek beni şaşırtıyor. Ben onsuz bir yere gitmediğim için, "ben gitsem ne yapar acaba"sorusu haince sırıtarak dolaşıyor kafamda:))

Akşamları "Kumkurdu" serisini okumaya devam ediyoruz. İkinci kitaptayız. Bilge' yle birlikte okuyoruz, tepkileri, soruları öyle güzel ki. Üçünü de bitirelim buraya yazmayı düşünüyorum.
"Pan" filmine gittik. Fragmanı pek güzeldi, ama filmi hiç sevmedim. Gerçi Bilge bayıldı.((

Sevgili Leylak Dalı' nın yılbaşı hediyesi olan  "Benim Olağanüstü Akıllı Arkadaşım" Elena Ferrante' nin kitabına dayanamayıp, okumaya  başladım. Anladığım kadarıyla "Napoli Romanları" başlığı altında üç kitap. Kitap kapağındaki Jhumpa Lahiri yorumunu okuyunca "Napoli Romanları kesinlikle bir baş- yapıt...Kitapların her birine gömüldüm, her birinde kendimden geçtim. Lila ve Lenu' nun hikâyesini takip etmekten başka bir şey yapmak istemedim" daha da çok heyecanlandım.

Bu akşam yılbaşı ağacını süslemeli ...iyi bakın kendinize...

Yorumlar

  1. Evet işte, ben de o yorum nedeniyle meraklanmıştım da üç cilt filan diye gözüm yememişti. Siz yolu açın bakalım, devam ederiz icabında. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekmekçim yaklasik 100 sayfa oldukça iyi gidiyor, sevdim dilini:))

      Sil
  2. Bizim oğlanlar artık alıştılar babalarının bir var bir yok olmasına. Ama ben de gitsem umursadıkları yok eğer anneanneyle birlikteyseler. Hatta eve dönmeyecek maymunlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilge hiç bensiz kalmadı ya Handan ondan merak ettim:))

      Sil
  3. Nasıl da büyümüş üzüm gözlü :)

    YanıtlaSil
  4. Bilge ne kadar da büyümüş..Maşallah.. Kitaplığınıza bayıldım..Harika..Kitapların ismini not aldım bu sene kendime bir hedef koydum her hafta bir kitap bitirmek gibi.bakalım umarım başarabilirim..Sevgiler..Şimdiden iyi yıllarr.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahiden büyüdü bu kız :))hedefin ne güzel sana da keyifli bir yıl diliyorum, sevgiler

      Sil
  5. Üçc,lt olunca ben de erteledim. Bilge kocaman olmuş artık ne kadar çabuk büyüyorlar.
    Sevgiler ikinize de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay okunacak sanırım dili ve konusu çok güzel, bizden de sevgiler

      Sil

Yorum Gönder