Filmler, filmler


Bu soğuk havalarda yapılacak en güzel şeylerden biri kitap okumak, diğeri film izlemek bence.
Bu ay izleyebildiğim filmleri buraya aktarayım istedim. Malum Oscar' da yaklaşıyor. Hepsini izlemeye çalışacağım diye düşünüyorum ama çok umutlu adaylıklar yok sanki:(( O yüzden araya başka filmlerde koydum yoksa sıkıntıdan patlayabilirdim.

İlk film Atlara Fısıldayan Adam  1998 ABD yapımı bir film. Yönetmen koltuğunda Robert Redford var. Oyuncular;  yine Redford, S.Johonson, Kate Basworth var. Tv' de denk geldik. Oldukça duygusal bir film. Yaralı bir at ve en az onun kadar yaralı bir kız çocuğunun, ailesinin hikâyesi.

Brooklyn 2015 İrlanda Yapımı. Yönetmen; Jhon Crowley. Oyuncular Saorise Ronan, Domhnall Geelson, Emory Choen... Oscar adayları listesinden izledim. Konu olarak çok etkileyici değildi, ama dönem, oyunculuk etkileyiciydi.

Marslı  2015 ABD yapımı bir film. Yönetmen Ridley Scott. Oyuncular; Matt Damon, Jessica Chastian... Yine Oscar adayları listesinden izledim. Aslında iki kez izledim. İlki çok parça pönçük ve görüntü kalitesi çok kötü izlemiştim. Sonra bizimkilerle dvd' den izledik. Andy Weir' in "The Martian "adlı kitabından uyarlanmış bir film. Kitap geçen yılın en sevilen bilim kurgu kitaplarından. Konu malum Marsta unutulan (kazara canım) astronot Mark' ın kurtarılma öyküsü. Aslında çoğu yeri komik hatta bu komik durumlar bir süre sonra sinir bozucu bile oluyor(Mars'tasın arkadaş deyip duruyorsun). Ama güzel bir filmdi. Bilge bayıldı mesela:))

Stajyer 2015 ABD yapımı. Yönetmen koltuğunda Nancy Meyers var. Robert De Niro, Anne Hathaway oyuncular arasında. Son zamanlarda izlediğim en iyi romantik komedilerden biriydi. "Çok yaşa De Niro "dedim. Ailecek bayıldık.

Dünyanın Tüm Sabahları  1991 Fransız yapımı. Yönetmen; Alain Corneau. Oyuncular; Gerard  Depardieu, Anne Brochet, Caroline Sihol... Tek kelimeyle tam bir müzik ziyafetiydi. Müziklerini canım Jordi Savall yapmış. üstelik yedi Oscar'lı bir film. Başka da bir şey demiyorum.

Room 2015 İrlanda yapımı. Yönetmen ; Lenny Abrahamson. Oyuncular Brie Larson, Jacob Trembley, Sean Bridgers. Oscar adayları listesinden izledim. Jacob Trembley' in oyunculuğunu asla unutmayacağım. Diğer oyuncular bu çocuğun gölgesinde kalmış. Sırf bu oyunculuk için izlenir derim.

Casuslar Köprüsü 2015 ABD yapımı yönetmen Steven Spielberg . Oyuncular Tom Hanks, Mark Rylance , Scott Shepherd... Yine Oscar adayları listesinden izledim ama sıkıldım izlerken. Bol bol ara verdim:(

Kardeşim Benim 2016 Türk yapımı. Yönetmen Mert Baykal. Burak Özçivit, Murat Boz, Aslı Enver oyuncular arasında. Bilge' yle geçenlerde sinemada fragmanını izlemiştik. Vizyona girince Bilge "gidelim" dedi. Fragman çok komikti, gidelim gideriz dedim ama bütün komik kısımlar fragman kadarmış. Kötü demiyorum, yaz, deniz, Urla görüntüleri ne güzeldi. Bilge bayıldı mesela:))


Şimdilik bu kadar, ben biraz çalışayım değil mi ya:)) iyi bakın kendinize...


Yorumlar

  1. Dünyanın Tüm Sabahları 'na film festivalinde gitmiştim. Teeeee ne zaman :)

    YanıtlaSil
  2. Oooo cok guzel yapmissiniz bizde bu yil pc bozuklugu yuzunden cok film seyredemedik :(

    YanıtlaSil
  3. Sadece stajyeri izledim ben aralarından, diğerleri de listemde hala...
    Bir türlü fırsat olmadı..
    Bende sevdim bu filmi, oldukça iyiydi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Himmm bende en kisa zamanda izleyeyim o zaman izlemediyseniz tersyuz filminide ailece izlemenizi tavsiye ederim😘

      Sil
    2. Şebnem çok güzeldi ya arada Bilge gözümün içine bakıp kırpıştırıyor gözlerini çok gülüyoruz:))

      Sil

Yorum Gönder