Hafta Sonu

 Hafta sonu dışarısı bembeyaz uyandık. Ders zamanına kadar yolların açık olduğu haberi geldi. Ben evi toparladım, Bilge resim yaptı. Sonra sıkıca giyinip yola koyulduk. (Foto bir gün sonrası, karları eriten güneşli bir gündü) Bilge' yi derse bırakıp, ağır adımlarla her zaman gittiğim kafeye yöneldim.
Harper Lee' nin "Bülbülü Öldürmek" kitabına başladım ve o ilahi soru okudukça beynimde dolandı "Neden daha önce okumadım?" İkinci kahveyi de bitirince, yavaştan toparlandım. Geze dolana Bilge' yi almaya gittim. Çıkışta yemek yedikten sonra doğruca Opera Sahnesi' ne gittik. Son anda bilet aldığım için balkonun arkadan bir önceki sırasında yer bulmuştum. "Güneşin Sesi Mozart"konseri. Nasıl olsa konser diyerek arka tarafta olmak sorun olmaz demiştik. Konser muhteşemdi, "Müzikli Anlatı" şeklindeydi. Orkestra muhteşemdi, Koro ve solistler de öyle. Her defasında ağzımızı açık bırakan dekor yine harikaydı. Anlatı 2 perdeden oluşuyordu. İlk bölümde "Saraydan Kız Kaçırma, Figaro' nun Düğünü" ikinci bölümde " Don Giovanni ve Sihirli Flüt" . Küçük bölümler şeklinde , tadımlık sunuldu. Tek sorun ilk bölüm çok uzundu ve içerisi aşırı sıcaktı. Hatta Bilge dahil pek çok insan kazaklarını çıkartıp tişörtle kaldı:)) Bilge arada "gözlerim kapanıyor" dese de "Sihirli Flüt" te önce Gece Kraliçesi' nin " Der Hölle" siyle şok oldu, ardından   Papageno ve Papagena ' nın "Pa Pa" düetiyle sahneye kilitlendi. Ellerimiz kızarana kadar ayakta alkışladık. Eve geldiğimizde hâlâ Gece Kraliçe'sinden bahsediyordu.

Bu arada Bilge' nin sınava hazırlık programına şan dersleri de dahil oldu. Haftada bir gün yarım saat ders alıyor. Harika bir öğretmeni var ve Bilge ona bayıldı. Diyafram egzersizleri yapıyor, bol bol da A Capella dinliyor ve dinletiyor. Bu arada A Capella'nın bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum. Özellikle "Boğaziçi A Capella" grubunu dinleyin derim. Yabancılardan da "Pentatonix" grubu muazzam.

Karların çoğu eridi, erimeyenlerse buz oldu. Penguen adımlarıyla yürüyoruz. Birkaç gündür güneşin olması bile güzel.

Okulu hiç özlemediğini söylen Bilge dün oyun oynamaktan, yanına koyduğum yiyeceklere elini bile sürmemiş:))
Belki bugün okul çıkışı sergiye gideriz. ÇSM' de "Don Kişot' un İzleri" sergisi var, bitmeden gezmeli
İyi bakın kendinize...

Yorumlar

  1. Yine dolu dolu bir haftasonu olmuş :)

    İki gündür burası güneşli ve açık. Bu kadar lodosun ardından kar gelir mi diye düşünmekteyim. İlk defa bu sene kış bitse moduna girdim. Hastalıklardan bıktım sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancım ben de ilk defa bu sene "yaz gelsin artık demeyeceğim" dedim ama itiraf ediyorum özellikle gri puslu Ankara günlerinde dilimin ucunda dolanıyor bu cümle:))

      Sil

Yorum Gönder