Günaydın


Günaydın, buralarda hava buz.Bahar yine kayıplarda. Alerjim tavan gün içinde alerji ilaçlarıyla ayakta duruyorum.Açık havada dolaşamıyorum korkudan. Bilge benden daha sağlam Allahtan.



Geçen hafta nörolog yazar Oliver Sacks 'ın "Karısını Şapka Sanan Adam" kitabını okudum. Çok etkileyiciydi. Diğer kitaplarını da mutlaka okumak istiyorum."Somut zamanda "kayıp" olan bir insanın varlığını oturtabileceği, kendini var kılabileceği bir yer var mıdır? Varlığının farkında bile olmadan kullandığımız duyularımızın küçük bir kısmını kaybettiğimizde neler olabilir? Profesör Sacks 'tan romantik tavırlı, geniş ve açık uçlu yaklaşımlarla örülmüş"ciddi" bir kitap. Sıradan her insan için "zihinsel" bir yolculuk, nöroloji ile ilgilenenler içinse kaçınılmaz kaynak." (arka kapaktan)


Cumartesi günü Bilge'yle YKY uğradık. Sedat Girgin'in çizimleri ve Nazım Hikmetin şiirlerinin buluştuğu "Üç Şiir" kitabını aldık. "Yaşamaya Dair, Ceviz Ağacı ve Masalların Masalı" Çok güzel bir çalışma olmuş. Sedat Girgin son dönemin en iyi çizerlerinden bence ve şiirlerin hakkını vermiş. Mutlaka edinin, kitaplığınızın en güzel yerini hak ediyor derim.

Onun dışında evde toparlanmaya çalışma odamdan başladım. Korktuğum kadar zor olmayacak sanırım. Kutu kutu pense şeklinde devam ediyoruz:))

Güzel bir hafta diliyorum, iyi bakın kendinize...                                                                                                                                                                                  

Yorumlar

  1. Selam...
    Ah o alerji septomları yok mu? Sizi o kadar iyi anlıyorum ki... Haftasonu ilaçalrın etkisinden kafamı yastıktan kaldıramadım... Çok zor bir süreç resmen yaşam kalitemizden götürüyor...
    Kolay gelsin iyi haftalar Bilge Ve Annesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gülşah Şahin maalesef dediğiniz gibi hayatımızı zorlaştırıyor ama gene bu sene çok şiddetli geçirmiyorum diyorum, belkide ben alıştım:( ama yaz gelsin diye dört gözle bekliyorum, teşekkür ederim bu arada:))

      Sil
  2. Geçmiş olsun arkadaşım...
    Yaz gelince rahatlarsın inşallah...

    Bu arada o şiir kitabına bayıldım. Hemen edinmeli bir tane hakikaten :)

    Mutlu haftalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnemcim gelsin yaz artık nolur:)) kitap harika mutlaka al derim :)) sevgiler

      Sil
  3. Benim de aklımda Sedat Girgin'in çizimlerini yaptığı kitap, geçmiş olsun ve taşınmada kolaylıklar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım çok güzel bir kitap seversin eminim, teşekkür ederim.

      Sil
  4. Profil yazınızdaki gibi kızınıza güzel bir günce hazırlamaktasınız alerjiniz için şifalar dilerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder