Haftanın Kitapları

 Yılbaşı ertesi sabahında okumaya başladım "Can Almanak 2017" okumaya başladım.Akşama bitti.Kapaktaki "Kültür, Sanat Yıllığı" kapsamındaki, sanatsal etkinlikleri, iptal edilen etkinlikleri, parçalanan, saldırıya uğrayan pek çok heykeli, her şeye rağmen ayakta kalmaya çalışan tiyatroları, galerileri, tiyatro oyunculuğundan atanan kayyumla zapıta ve belediye işçiliğine geçirilenleri ve daha pek çok şeyi içim sızlaya sızlaya okudum. Arada ödül almış sanatçılara rastlayıp sevindim. Bir kaç festival filmini not ettim. Meraklısına tavsiye ederim...
Tahsin Yücel canımın içi, nurlar içinde uyusun. Önce "Peygamberin Son Beş Günü" nü okuyup yazısındaki derinliğe hayran kalmıştım. Ardından "Kumru ile Kumru" çok etkilemişti beni, günlerce kafamın içerisinde dönüp durmuştu. Bu hafta da "Mutfak Çıkmazı" nı okudum. İlyas' ın tutkusu, onun sığınağı inanılmazdı. Bu yıl okuyabildiğim kadar çok Tahsin Yücel kitabı okumaya karar verdim.

Ajandamda yazan "Aylık hedefim" kısmına "okuyabildiğin kadar oku" yazdım, Bu yılki Goodreads hedefim 120 kitap. Geçen yılı 106 kitapla bitirdim. Bununla da gurur duyuyorum. "nasıl ya üç günde bir kitap mı okudun " diyen arkadaşlara bazen bir günde iki kitap okuduğum da oldu, hafta da bir kitap okuduğumda. Sabaha kadar okuyup sabah kanlı gözlerle kalktığım da oldu, göz damlasıyla dolaştığım da. Okumak beni hep mutlu etti, hep de edecek. En hüzünlü hikaye de, en trajik , hikayede ruhuma dokunduğu bana yaşadığımı hissettiriyor.

Armağan Tunaboylu'nun "Konsey Cinayetleri" ne başladım. Yine bir Metin Çakır Polisiyesi.

Bu arada yılbaşı öncesi iki gün kar tatilini de ekleyince dört gün evde kalmıştık ya Bilge' yle çok güzel vakit geçirdik. Müzik kanalından eski şarkıları dinledik, Bilge! nin hiç bilmediği Sezen Aksu, Düş Sokağı Sakinleri, Bulutsuzluk Özlemi ve daha bir sürü şarkılar dinledik. En çok Goran Bregoviç' e bayıldı, konser kayıtlarını defalarca dinledi. " Çav Bella" ya bayıldı. Arada mırıldanırken duyuyorum.

Eski şarkılar dinlenir de eski filmler atlanır mı? Tabi ki atlamadık. "You Got Mail" e bayıldı. Filmde internete bağlanırken modemin sesini duyunca "noluyor "diye sordu. Tanrım zaman nasıl geçiyor, eski günleri anlattım uzun uzun..."Talihsiz Serüvenler Dizisi' ni de izledik. Kont Olaf rolündeki Jim Carrey' e hayran oldu. Hafta içi dizinin 4. kitabı"Bitik Orman" kitabını aldım. Baudelaire öksüzlerinin başlarına gelenleri okumaya başladık. (ilk üç kitap filmde anlatıldığı için dördüncüden başladık) İlk defa bir kitabı bu kadar hızlı okuyoruz. Daha çok o okuyor ben dinliyorum. İçimden "yaşasın" diyerek:))

Buralar çok soğuk her yer kar buz, Karınca adımlarıyla yürüyorum. Bilge dün sabah servis beklerken hafifçe yağan kara bakıp "burnuma düşüyor ama dilimin üstüne neden düşmüyor" diye soruyordu. Bu sabahta günlerdir ilk kez yıldızları gördük.  Şu an dışarıda şıp şıp eriyen kar sesleri, az da olsa ışıldayan bir güneş ve rüzgarda sallanan ağaçlar var.

iyi bakın kendinize...

Yorumlar

  1. Kumru ile Kumru 'yu ben de okumuştum senden görüp. Çok güzeldi :)

    Hâlâ kitap siftahı yapmadım bu sene, güya okuma şenliğine de katıldım :)

    Ne güzel vakit geçirmişsiniz anne-kız :)

    YanıtlaSil
  2. Senin bu genel yazılarını çok seviyorum, hep dolu dolu :)

    YanıtlaSil
  3. Tahsin Yücel'in, Türkçe'ye yaklaşımını çok beğeniyorum. Peygamberin son beş günü'nü zevkle okumuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yazdan Kalan ben de ilk Peygamberin Son Beş Gününü okumuş ve çok sevmiştim dili, kurgusu bambaşka.

      Sil

Yorum Gönder