Okuduklarım

 Çöl Masalları Tayfun Pirselimoğlu' nun okuduğum ilk kitabı. Oldukça etkileyici bir kitap. İlk sayfalarda biraz zorlansam da sonra su gibi aktı. Masal dinlemeyi hangimiz sevmeyiz ki, kitapta da kahramanımız çölün diğer ucundaki kütüphaneyi ziyaret etmek için yolculuğa çıkıyor. Bu yolculukta ona eşlik eden arkadaşları, arkadaşlarının da anlatacak masalları var. Mutlaka okuyun derim.
Daha önce de yazmıştım İletişim Yayınları' nın genç yazarlarını seviyorum. Daha önceleri Yapı Kredi Yayınlarında deniyordum şansımı ama İletişim daha cazip ve heyecan verici. Giray kemer'in Ses Veriyorum kitabı da böyle aldığım bir kitap. Kırık bir aşk hikayesi var kitabın bütününde ama bu önemli değil gibi. Ankara' da teraslı bir ev, bu terasta paylaşılan arkadaşlık var, sonra avukat beyin dedesi var bir şekilde anılardan çıkıp gelen...Güzel sevdim, hiç sıkılmadım okurken.



Yılbaşından beri Bilge' yle okumalarımız da hız kazandı. Behçet Çelik' in Çantasızlar Kampı' nı Bilge sevdi mi pek anlamadım. Benim için fena değildi. Ardından Talihsiz Serüvenler Dizisi' nin 4.kitabı Bitik Orman' ı okuduk. Baudelaire öksüzlerinin yaşadıkları aşırı talihsiz olaylar Bilge'nin ilgisini çok çekti. Bu kitap bitince 5. kitaba başlamak istedi ama araya farklı tatlar koyalım dedim. Çok memnun olmadı biraz da bu yüzden Özgür Balpınar' ın Göğü Yere İndirelim' ini başta sevmediğini söyledi. Kitabın çocuk kahramanı Deniz yanlışlıkla öğrenci değişim programıyla kendini Afrika' da bulunca Bilge' de merakla okudu kitabı. Çok da sevdi. Sonrası malum 5. kitap Katı Kurallar Okulu hafta sonu biter sanırım:))

Bol okumalı bir hafta sonu diliyoruz...

Yorumlar

  1. Senaryosunu Tayfun Pirselimoğlu'nun yaptığı "Hiçbiryerde" filmini de izlemeni tavsiye eder aplan :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder