Okuduklarım...

 Okuduklarım iyice birikmeden şurada dursun:)
Denizadamı/Carl-Johan Vallgren:  Yazarın daha önce Bir Garip Aşk Öyküsü' nü okumuştum onu da çok sevmiştim lakin Denizadamı bambaşka. Uzun zamandır bu kadar güzel bir anlatı okumamıştım. Çok duygusal, fantastik ama bir o kadar da gerçek. kesinlikle tavsiyemdir, okuyun...


Sabahattin Ali/Değirmen : Değirmen 16 öyküden oluşuyor ve Değirmen öyküsü sizi kalbinizden vuruyor. Romanlarını daha çok severim ama öyküleri de güzeldi.

Mihaly Hoppal/ Şamanlar ve Semboller:  Meraklısı için çok hoş bir kaynak. Kaya resimleriyle Şamanlar arasındaki ilişkiyi inceleyen farklı yorumları sunan, sırf görselleri için bile alınabilecek bir kitap.

Eksik Bir Şey/ Sami Özbil : Yazarın okuduğum ilk kitabı. Akıcı bir dili var. Arka kapaktaki "dedem istihbaratçı, amcam solcularla çatışan komando, babam muhbir..." cümlesini okuduktan sonra almaya karar verdim. Doğan tesadüfen ölmüş annesinin geçmişinin çok daha gizemli olduğunu öğrenir. Bu gizemi çözmeye çalışırken yaşadıklarını anlatıyor. Güzeldi, yormadı beni...


Kutup Yıldızı/ Brian Selznıck:  Yazarı hiç bilmediğimi sanıyordum kapaktaki Hugo Cabret ve Buluşu' nun yaratıcısından sözünü görene kadar. Yazarın karakalem resimleri hikayeyi destekliyor. babasını arayan Ben' in hikayesi oldukça etkileyici. Kitabın kalınlığı gözünüzü korkutmasın, çok çabuk okunuyor.


Başlama Yeri/ Ursula K.Le Guin: Ursula külliyatını bu yıl tamamlayabilir miyim çok emin değilim, çünkü çok kitabı var. Bu kitapta da diğerlerinde de olduğu gibi ilk elli sayfa konuya girene kadar zorlandım, sonrası su gibi aktı. Tadı güzeldi ama bir sürü soru işareti bıraktı kafamda.. Olsun Ursula candır:))

Bol okumalı günleriniz olsun...

Yorumlar

Yorum Gönder