Öyle işte...




Hayatım boyunca ne zaman zayıftım diye düşündüğümde, ergenlik dönemimden önce yaklaşık ilk on yaşım boyunca annemle "ye " kavgası yaptık. Sonrasındaki on sene büyümekle geçti zayıf değildim, kemiklerim iriydi ve hatta balık etliydim, sonraki on sene de çocuk doğurdum ve bunun arkasına sığındım ve son on yılımda çocuğum neredeyse boyuma ulaştı ben doğuma girmeden önceki kilodaydım ve annem artık "yeme" diyordu:)) Annemin ki aslında en masumuydu, bir insana saldırmanın ya da onu incitmenin en kolay yolu bence kilosuyla ilgili eleştiride bulunmak. Bir sürü diyet denedim, spora başladım, bıraktım. Yedim pişman oldum, yine yedim. Alışveriş yapmak kabus gibi olmaya başladı, birileriyle bir araya gelmek daha büyük kabus. Tabi yaşım ilerlediği için gerçekten kilo vermem zorlaştı. Efes'in gelmesiyle bütün gün masa başı hareketsiz hayatım biraz hareketlendi. Sonrasında uzun yıllardan sonra bu ramazanda yirmi gün kadar oruç tuttum. İnanın nefsime hakim olabildiğim için o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Tatil dönüşü spor salonuna tekrar kaydoldum. Haftada beş gün düzenli gidiyorum. Telefonumu ofiste bırakıyorum. Kulağımda çalma listem her sabah iki saati kendime ayırıyorum. Normalde ilk ay hep sıkılaşır kilo veremezdim. Yolun başındayım ama yavaş yavaş da olsa kilo vermeye başladım. Beslenme düzenimi de tamamen değiştirdim. Çok araştırıyorum, çok okuyorum. Bana zarar verecek hiçbir şeyi bünyeme sokmamaya çabalıyorum. Her şey bir yana iyi hissediyorum. Vücudumun her bir yanı ağrıyor ama iyi hissediyorum, üç ana, iki ara öğün yiyorum, erken yatıp erken kalkıyorum. Bir tek öğleden sonra kitap okurken uyuya kalıyorum 15-20 dakika kadar:))

30 Haziranda başladım 82 kg. dım şu an 76,5 yim, dediğim gibi yavaş yavaş ama geri gelmeyecek kilolar vermek istiyorum. İlk başladığımda yağ oranım %38 çıkmıştı bu çok yüksek bir rakam. Ayın 16 sında ölçümlerim yapılacak, sürece bakacağım.

Bilge tatilden sıkılmaya başladı, "okul açılsa artık" diyor. Efes dükkanı iyice sahiplendi kapımızın önünden kuş uçurtmuyor adı "deli köpeğe" çıktı. Güzel kitaplar okuyorum bu yılki hedefim 120 kitaptı 82 sini okudum, sanırım hedefimi yakalayacağım.

Öyle işte, kendinize çok ama çok iyi bakın...

Yorumlar

  1. Hayat düzeninizi değiştirin diyorlar ya sanırım o.. Değiştirince gidiyor kilolar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım aynen dediğin gibi üstelik daha seçici ve bilinçli tüketmek de keyifli bence:))

      Sil
  2. Ne güzel, hedefinize ulaşmanızı diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, umarım hayatım boyunca böyle devam eder:))

      Sil
  3. Neredeyse 1 ayda 5,6 kilo gitmiş daha ne olsun. Tebrikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler sanırım bunun çoğunluğu ödemdi ama olsun yağlarda gidecek umarım:))

      Sil
  4. Kendini nasıl iyi hissediyorsan öylesi güzel bence. Düzenli spor yapmak sana iyi geliyorsa bu da yeterli :) Öperim çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım inan hafifledikçe daha iyi hissediyorum tabi ki. Kilo problemi olup da yıllarca buna gözünü kapatıp ben böyle mutluyum demek en çok insanın kendine zarar veriyor. ve yaş ilerledikçe gerçekten daha zor oluyor bu süreç.ben de öperim

      Sil

Yorum Gönder