GÜN 4


Sabah beşe çeyrek kala Bilge' nin kusma sesiyle uyandım. Balgam kusmuş, banyoya yetişmiş olmanın huzuruyla ve bembeyaz suratıyla iyiyim dedi. Ilık su verdim, içine bir kaşık da bal koyup. Yatağına yattı, ben de yanına kıvrıldım. Efes' te ayak ucumuza yattı. Bilge üfledi püfledi, kalkayım da biraz telefonumla oyun oynayayım bari dedi. Ateşine baktım, normal delirdin galiba deyip okuduğumuz kitabı getirdim. Biraz o, biraz ben okuyarak saati altı ettik. Okul için hazırlandı, balık ekmek yaptım, sildi süpürdü. Antibiyotiği tek parçada yuttu, çantasını sırtlanıp servis beklediğimiz yere doğru yollandık. Dobiş kuyruğunu sallaya sallaya geldi. Bilge' nin ayakkabı bağcıklarıyla oynamaya başladı. Bu arada onunla ilgilendiğimizi gören bir Bey yaklaşıp yanımıza selam verdi. Elinde kocaman bir poşet kuru mama ve plastik şişeleri görünce kim olduğunu anladım. Koca bahsetmişti emekli bir albay abi var, sabahları ve akşamları mama dağıtıyor kedilere ve köpeklere diye. Uzun uzun sohbet ettik eşimin de benim de ailelerimiz öleli çok oldu, kızımız büyüdü, ben de bunlarla ilgileniyorum dedi. Veteriner bir arkadaşı varmış prof.  ihtiyacı olan hayvanları atıyorum arabama ona götürüyorum, bir sürü hayvanı ameliyat etti, tedavilerini üstlendi dedi. Efes' ten bahsetti maşallah pek güzel dedi. O yoluna gitti, dobiş peşinde. Kafamı kaldırdım Efes balkondan bana bakıyor hav deyip (demek başka köpekleri seversin)  döndü arkasını, bu arada sabahları pijamayla çıkmamaya karar verdim, ayıp ya:(( hırkayı çekiştirip durdum ama hoş olmadı yani...Eve geldim, Efes kapıda karşıladı, baştan ayağa bir kokladı, sonra patisini uzattı Anladım ödül bisküvisi istiyor, başka köpekleri sevmemin bedelini ödedim. Hemen mutfağa girdim akşamdan ıslattığım kara buğdayı haşlanması için ocağa koydum. Dolapta ne varsa koca bir kase salata yaptım üzerine de  haşlanmış karabuğdayları koyup öğlen için çantama attım. İki tane de kivi koydum ara öğün olarak.
Kahvaltıyı hazırladım, bu arada balkona çıktığımda akşamdan çamaşır makinasıyla olan savaştan Koca' nın galip çıktığı ve bana bir sepet yıkanmış çamaşır bıraktığını gördüm. Onları çamaşırlığa serdim. Bu arada uyanıp  aaa ben onları asmamış mıyım, ama ne güzel yıkanmış değil mi? bu makina bizi bir yirmi yıl daha götürür dedi yüzünde pis bir gülümsemeyle...
Kahvaltıyı yapıp, ofise geldik. Yine çok yoğun bir gündü, bir ara üç telefonla falan konuşmaya çalıştığımı fark ettim. Derin bir nefes aldım, defterimi alıp  işleri tekrar programladım. Telefondaki sizi daha sonra arayacağım kısmını buldum. Gülmekten Ölen Adam Vakası' nı bitirdim. Bir Kadının Yaşamından 24 Saat 'i okumaya devam ettim, az kaldı. Stefan Zweıg' in dili çok güzel, hiç yormuyor. Bilge gelmeden eve döndük. Koca öğlen yemeği yiyeyim dedi. Ona yemek hazırlarken bir makine çamaşır daha atmış makinaya. Yahu kurumadı daha diğerleri, nereye sereceğim diye cırlarken, kurutma makinesi istiyorum o vakit dedim. Madem çamaşır makinası daha yirmi yıl bizimle:))

Koca çıkarken Bilge geldi. Ağzı laf dolu, bir arkadaşına kızmış anlatıyor da anlatıyor. Naçizane tavsiyelerde bulundum:)) ufladı pufladı, ne yaparsan yap dedim (değil mi yani) Akşam için bizimkilere patates püresi ve köfte yaptım, Bilge püreyi yedi, köfteye dudak büzdü. Koca sildi süpürdü ve hatta yeni yaptığım turşuyu daha olmadan yarıya indirmiş:))

Dün hiçbir şey izlemedim. Bilge' yle ödevlerine baktık biraz, zeytinlerin suyunu değiştirdim. Son demde evi süpürüp sildim. Çamaşırlara yarın için ütü randevusu verdim. Banyoyu da yarın elden geçiririm. Saat dokuz gibi kitap okurken uyuya kaldım... 9400 adım atmışım hiç yoktan iyidir:))

Yorumlar

  1. Ne güzel oldu söylemişmiydim;günlük yazıları...bu sayede pekçok blog dostum hergün yazıyor, ben de sizinkinde olduğu gibi zevkle okuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten bi silkelendik iyi oldu bence de

      Sil
  2. şahane bu günlük olayı, okumayı çok sevdim ben :)))

    Şu dışarı pijamayla çıkma işi evet çok sakat :))) Ne zaman bunu yapsam olmayacak biriyle karşılaşıyorum ben de :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebocum aynen yazması da okuması da ayri keyifli.Dışarı pijamayla çıkmak yok :))

      Sil
  3. Adımsayar ne kullanıyorsunuz saat mi? telefon mu?
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mi- fit uygulamasınin bileklikleri var çok uygun fiyatli.adim sayiyor, uyku suresini ve nabzi sayıyor.ustelik günluk verilerinizi de cep telefonumda sakliyabiliyorum

      Sil

Yorum Gönder