Gün 9


Pazartesi sabahı saatin alarmıyla uyandım, Bilge' yi kaldırdım. Giyinirken başında oyalandım, geri yatabiliyor zira:)) kahvaltısını yaptı, kakara kikiri servis bekledik yok bizde öyle pazartesi sendromu falan. Servise bindi, arkasından el salladım. Hava iyice serinlemiş. Eve geldim, yeni kitabıma başladım. Ayşegül Devecioğlu' nun Ağlayan Dağ Susan Nehir kitabına başladım. "...ağaçların toplantı yaptığı kasvetli kırda kocaman bir gökkuşağı belirdi. Öylesine güzeldi ki onu ancak yalan yaratabilirdi..." (arka kapaktan)  oldukça etkileyici bir dil, çingeneler, ilginç hikayelerle harmanlanmış nefis bir okuma olacak, eminim.

Kahvaltıyı hazırladım, bu arada zeytinlerin suyunu değiştirdim. Öğlen için kendime bir önceki gün pişirdiğim fırında patlıcanı koydum, yanına da yoğurt. İki hurma, biraz da badem attım çantama. Kocayla kahvaltı yaptık, ben ortalığı toplayıp aşağı inene kadar Koca Efes' i gezdirdi. Akşama patlıcan yemeğinden var, tavuk çıkardım gelince haşlarım.Gerisi allah kerim.

Ofise geldik İ. gelmişti, morali bozuktu, uzun uzun nasihat ettim evet yaptım, gerekliydi. İşleri toparladık, çocukları gönderdik. Öğleye doğru Efes' le yarım saat kadar yürüdük. Bu arada Bilge aradı okul sonrası etüd için görsel sanatlar dersini seçmiştik. Cuma öğleden sonra ben gidip alırım diye düşünmüştük. Bu seçim internet üzerinden yapılıyor. Nasıl becerdik bilmiyorum ama fen ve matematik derslerinden de etüd kaydı yaptırmışız hâlâ şoktayıp, böylesi şuursuzluk hayret verici. Neyse Bilge öğretmenleriyle konuşup durumu izah etti. Hem de bana ihtiyaç duymadan. Pek sevindim. Koca Efes' le beni eve bıraktı.Bilge' den önce eve geldik yaşasın.  Ev almış başını gidiyor ama ben ne yaptım? Tavuğu haşlanması için ocağa koyup, elime kitabımı aldım. Bilge gelene kadar kitap okudum. Sonra da çantamı hazırlayıp spora gittim. Bir saat spor yaptım, çıkışta markete uğradım, eksikleri aldım. Sonra eve geldim. Tavuklu pilav yaptım, bir posta bulaşık makinesini çalıştırdım. Bilge ödev yapmaya başladı ve beni çağırdı. Konumuz Asal sayılar. Bilge anlamamış, ben de allah var hiç hatırlamıyorum ve sanırım hiç öğrenememişim. Hemen kitabı açtık birlikte okuduk, örneklere baktık ve evraka asal sayıları bulduk:)) ne salaksın demek serbest alınmayacağım . Bilge ödevini bitirirken ben duş aldım. Efes sürekli bir burnuyla beni dürtme derdinde. Koca geç geleceğim deyince küfür ede ede hazırlandım. Kafama bere geçirdim. Bilge ' de bizimle geldi. Efes' i gezmeye çıkarttık. Döneceğimiz sıra Koca parkta bizi buldu.Onu gören Efes çıldırdı. Daha büyük bir parka gittik. Efes' in tasmasını çıkartınca içinden bir yarış atı fırladı. Sinek görünce kurbağa, yeni çıkmış ot görünce iştahlı bir keçi çıkabiliyor bu çocuğun içinden, şaşırmıyoruz:)) O kadar çok koştu, o kadar şımardı ve o kadar mutlu oldu ki anlatamam. 15463 adımla gün bitti yuh dedim. Eve geldik. öğlen "Zorba" fiyaskomdan sonra 21' ne "Bach Alaturka/Danzon " balesine iki kişilik bilet aldım:)) Bilge' ye söyleyince güldü gideriz tabi dedi:)) Akşam yemeği bulaşıkları, yine sabaha kaldı. Hepimiz bir tarafta sızdık, sonra toparlanıp yattık...

Yorumlar