Şalanj Gün 1

Sevgili Leylak Dalımda gördüm Sevgili Mariantrikot un şalanjını. 21 gün boyunca hergünümü buraya yazacağım . Geç Haberim oldu dünden başlayacağım.

Cumartesi gününden sümüklü, boğaz ve kas ağrılarıyla uyanan Bilge' yi yakındaki kliniğe götürmeye karar verdim. Gitmişken doktorun daha önce benden istediği ekg ve troit testlerini de yaptırayım dedim. Bilge' yle yokuş tırmanmakla merdiven çıkmak arasında tercihimizi merdivenden yana kullanıp, kalbimiz ağzımızda kliniğe girdik. Acil doktoru Bilge' ye baktı, antibiyotiğe başlayalım dedi. Tahmin ediyordum zaten. lakin yaşı büyüdüğü için tablete geçeceğimiz güzel haberini patlattı. Ben de kan veremedim, çünkü aç değildim:)) Pazartesi aç ve dinlenmiş gel dendi.
Bilge bir parol içmek için 3 tane parolu mundar edince antibiyotiği üç parçaya böldüm. İçti ama bir süre sonra halıya kustu. Geçen hafta yeni yıkanıp gelen halıyı Koca banyoda tekrar yıkadı (bir köşesini) inanamadım ama tertemiz oldu. Sabaha kadar Bilge' nin başındaydım. Çok öksürdü, bir ara ateşi çıktı ama pazar sabahı güzel uyandı. Piyano dersini iptal ettim. Efes başından ayrılmadı, o da öksürüp, hümkürse de telefonu elinden bırakmadı. Bir ara Koca' yla Migros' a gittim. Yeşil zeytin aldım. 4 kavanoz yeşil zeytin çizdim, koydum. 2 kavanoz kornişon, 1 kavanoz da yeşil domates turşusu koydum. Younger' ı bitirdim. 4. sezon çok kötüydü, sinir oldum. Gülmekten ölen Adam Vakası' nı okumaya devam ettim. Arada belki Bilge' yi ayartırım diye Kayıp Kahraman' ı okudum ama o hiç oralı olmadı. Sebze suyu yaptım. Bu sudan biraz buzluğa attım geri kalanıyla çorba yaptım. Koca bir ara Efes' i alıp tüydü, döndüğünde elinde iki kase aşure vardı. Çok bıdılamadım, aşureyi yedim. Çok güzel değildi ama Allah kabul etsin yedim valla:)) Sonra Koca apartman toplantısına gitti. Yaklaşık iki saat sonra, ben umudu iyice kesmişken geldi. Son havadisleri aktardı. Sabah kahvaltıya ekmek olmadığını fark ettim, kuru fasulye unu diye bir şey almıştım onunla tava bişiysi yapmaya karar verdim. Bilge' nin okul için ütülü forması olup olmadığını kontrol edip (varmış pek sevindim) kitabımı alıp yatağıma çekildim. Günü 9538 adımla bitirdim. Sonra kalkıp Bilge' nin cüzdanına para koydum, geri yattım:))

Yorumlar

  1. Geçmiş olsun Bilge'ye,ben ve kızımda hasta, bildiğim birçok çocuk hasta :( Ankara' da hava bir alıp bir verince durumlar böyle oldu sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, size de geçmiş olsun, iyi bakın kendinize.

      Sil
  2. şalanj :) challenge. veeee en sevdiğim ikiliiiii fotodaaaa :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder