Kuzum Perşembe


Evvelki günden yaprak çıkartıp suya koymuştum. Eve erken giderim diyordum ama başaramadım. Böyle olunca eve yürüyerek gideyim, spora gitmeyim ve yaprağı sarıp anca pişirebileceğime kanaat getirdim. Hava nefisti, bir tek papuçlarım yürüyüş için pek akıllıca değildi. Yaklaşık dört kilometre evle ofis arası. Tadını çıkarta çıkarta yürüdüm. Eve geldiğimde Bilge çoktan gelmişti. Yaprak içini hazırlayıp, tv' nin karşısına kuruldum. Dizi izleyip, bir tencere yaprak sardım. Yaprak pişerken, ezogelin çorbası yaptım. Derken akşam oldu zaten. Koca Efes' le geldi. Akşam yemeği, bulaşık derken, Bilge yatmaya gitti. Patenli Kız ı okumaya devam ediyoruz, o ayrıca bir kitap daha okuyor. On sayfa kadar okudum, uyuya kalmışız. Sabaha karşı dört gibi kalktım. Roman Gibi yi bitirdim. Muhteşem bir kitaptı, kesinlikle başucumda duracak, dönem dönem açıp okuyacağım, o kadar sevdim. Bu arada dün Sevgili Leylakdalım Daniel Pennac' ın baskısı kalmamış polisiyelerinden birini kitaplığında buldu ve bana yollayacağını söyledi. Evet evet seviyorum bu kadını, hem de aşırı:))

Bugün öykü okumaya devam ederim. This is Us ' ın izlemediğim bölümlerine bakarım diye düşünüyorum. Ev bangır bangır bağırıyor. Efes' in tüy öbekleri ayrık otu misali evi kaplamış durumunda. Kirli çamaşır sepeti dipsiz bir kuyu olduğumu sanma diyor. Kurumuş lakin katlanamamış  çamaşırlarda bu komün hayatından hiç memnun değiliz diyorlar. 
Neyse limonlu çay, kitap ve fonda MFÖ... kaçtım.

Yorumlar

  1. Ya ben yetisemiorum artk hic bir şeye. Camasirlari katladim ama yerlestiremedim. Ben yerlestirirken kizim dagitiyoda :D

    Masallah diyorum size. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEvgili Annesinin Perisi, bence kış günleri bereketsiz ondan valla ben de yetişemiyorum aslında olduğu kadar desek mi acaba diye düşünüyorum:))

      Sil
  2. Acele yemek ve sarma :)) Şahanesin sen ♥

    This is Us hala bende izleneceklerde bekliyor ama bir türlü yüklemeyi başaramadım. İnşalah sene bitmeden izleyeceğim ben de :))
    Ahhh o çamaşırlar ve ütüler... Genelde pazar günü sıfırlıyorum yıkanacakları 2 saat sonra birden üremeye başlıyor yeniden :))) Hasta ediyor beni :/

    Keyifli günler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şebnemcim, sarma sarmak zor gelmedi, de pişmesini beklemek zor geldi:))This İs Us gerçekten çok güzel bir dizi eminim hatta çok eminim seveceksin. Hepimizin derdi, bitmeyen işler, pufff:))

      Sil
  3. İşler hiç bitmiyor hiç, beşinci ütüm de mezarlığı boyladı, altıncıyla açılışı yapacağım bakalım. Onlar bile dayanamıyorlar. Roman Gibi'yi alacağım kesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Handan sen yazınca saydım ben de 4. ütümü kullanıyorum:)) Al kesinlikle, seveceksin

      Sil
  4. okur hakları tımams. bu pennacın başka enteresan kitapları da vaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Deeptone olmaz mı Bedenin Güncesi en muhteşemi:))

      Sil
  5. Black mirror izlemediysen öneririm bende. ilginç bir
    felsefesi var her bölümün. kızının okuyup sevdiği kitapları da bir gün listelesen
    merqak ediyorum çünkü. kızıma öneririm bende. gerçi hiç
    sevmiyor benim önerilerimi de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Pelinpembesi Bilge daha çok macera ve fantastik kitapları seviyor.ve tabi seri olanları.Bu sene Rick Riordan'ın Olimposlular serisini( dört kitap) ayıla bayıla okudu.Onunla birlikte ben de okuyorum, kitapla ilgili konuşabiliyoruz böylelikle.Arada klasik kiraplatdan da ben yüksek sesle oba okuyup en canalıcı yerde bırakıyorum. severse kendi devam ediyor, sevmezse benim ona okumamı bekliyor.Bu ara R.Riordan ın ikinci serisibe gecti.İlk kitabı bitirdik.Kayıp Kahraman şimdi Neptünün Oğlunu okuyor.Benden daha ilerde.Zeynep Cemali' nin Patenli Kız' naysa okuyamayacak kadar sıkıcı bulduğunu ama merak ettiği için dinleyeceğini söylüyor ben de okuyorum.Az kaldi bu hafta biter.

      Sil
  6. Sabah dörtte kalkmayı nasıl başarıyorsun? Hayatta yapamayacağım bişey.
    Ev işleri deme bana allah aşkına. Hele eşimin gamsızlığı. Ne zaman yapılacak bir işim var desem. Boşveerrr der kendileri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nil akşam en geç 21 de uyuyunca ya da yorgunluktan sızınca sabah erkebden uyanıyorum Üstelik dinlenmiş olarak.Ev işleri dememeyi o kadar çok isterdim ki, ama malum öyle bir şansımız yok.Koca bazen halime aciyor sanırım bir işin ucundan tutuyor inan dünyalar benim oluyor o zaman😂

      Sil

Yorum Gönder